![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
to temat z gatunku tych "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". Poszukuję skryptu, który jest w stanie przetworzyć dane z pliku csv tudzież txt. Dane zawsze składowane są w postaci: dana1|dana2|dana3|ewentualna dana4 Mam parę milionów linijek do poprzerabiania z takiego właśnie formatu na następujący: czyli taki skrypt, powinien dawać możliwość określenia, która z dostępnych w pliku kolumn, jest linkiem, która obrazkiem a która alt textem obrazka. Dodatkowo, w kroku drugim, trzeba posklejać takich powyższych linijek 5 w jednym wierszu a w następnym wierszu następne pięć takich linijek i następne i następne i następne, czyli w outpucie było by: coś mniej więcej na taki kształt. Fajnie by było gdyby to był taki skrypcik który można gdzieś uploadnać na serwer, otwieram klikam załaduj plik i dostaję output. Widział ktoś gdzieś coś takiego ? bo ja raczej jako takowy noob phpowy sobie tego sam nie napiszę, no chyba, że ktoś by mi podał jakieś informacje którymi mam się zainteresować to mogę podzióbać i popróbować. dzięki za jakiekolwiek informacje. ok, sam już sobie to sklepałem za pomocą manuala tyle tylko że mam mały problem co do wyświetlania danych: mam formularz: który dane przesyła mi do pliku przerabiającego je "maker.php"
I teraz są dwa problemy: 1. jak zrobić żeby można było przesłać plik który ma być sparsowany przez makera bo ten $_POST[file] nie za bardzo działa. 2. jak wyświetlić na górze ten formularz a na dole wynik jego działania ? pomocy ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. rozdzial manuala o Uploadzie ($_FILES itd)
2. normalnie, w maker.php wyswietl najpierw formularz a potem wynik skryptu, hmm, tyle ze dajesz header text/plain, co nijak ma sie do html'a, wiec formularz + wynik skryptu tak ladnie sie nie polacza, ew. w ramke to wrzuc -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, gotowe, troche to jeszcze przerobilem i z pomoca dr_bonzo dziala jak ta lala.
bonzo jestes bogiem ![]() a oto kod:
Ten post edytował Fo 29.12.2007, 21:26:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:39 |