![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie Wszyscy Życzliwi
![]() Od pół dnia morduję się ze wstawieniem różnych skryptów na stronę, które miały być wyszukiwarką treści na stronie głównej i podstronach. Domyślam się, że ten temat mógł być już wałkowany, ale zaklinam - nie znalazłem tego czego szukam. Bardzo proszę po pomoc (nie gotowca); 1. Jakiego skryptu szukać ? - nie musi byc z mysql, wystarczy, że przeszuka podstrony pod kątem treści i wyrzuci na nowej stronie linki. 2. Gdzie mogę znależć - skryptu lub tutoriala? Przeszukałem sporo bardziej znaczących stron. Całkiem dobry opis znalazłem na algorytmach, ale coś mi to nie wychodzi. Z innymi mam kłopot językowy ![]() ![]() ![]() Z algorytmów próbowałem tego:
system plików na serwerze ma mniej więcej tak: katalog index.php /podstrony/ /podstrony/kontakt/ skrypt wstawiałem w index.php a dwie przykładowe ścieżki zmieniłem na /podstrony i podstrony/kontakt Z góry ogromne dzięki. ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dobra, powiedz co w tym kodzie Ci nie działa. powiedz jakie to podstrony, bo moze lepiej napisać jakiegoś robota, który powyciga treści ze strony i je zapisze w bazie. jeśli chodzi o same szukanie w plikach to Twoja droga wydaje się słuszna, lae napisz co Ci tu nie pasuje
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem, zeby na stronie głównej był formularz/okienko do wpisania np ceny pokoi (strona hotelu) - wyniki wypadałoby, żeby pokazało już w nowej stronie. Ten skrypt wyświetla mi tylko "nie ma co szukać!" czyli wyswietla komunikat, który jest w razie jak niczego nie znajdzie.
Byki (wg mnie i przeze mnie): 1. gdzieś coś źle "podłączyłem" [niewłasciwe ścieżki do plików, które miałyby być przeszukiwane] i wygląda na to, ze nie ma czego przeszukiwać) 2. brak wyobraźni, wiedzy (bo checi mam ![]() W sumie nie chcę opierać się na sql, bo sama wyszukiwarka, to jak na razie duzy cios dla moich szarych komórek. Może poszukać czegos podobnego w JS ? Tylko, że znalazłem skrypcik (w js), który jedynie zaznacza słowa na stronie -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zamień na ścieżkę (w moim przypadku to by było /var/www/katalog/ a jeżeli używasz np. krasnala to będzie jeden z podkatalogów C:\usr) i chyba zapomniałeś, że skrypt wykonuje się linkiem np. katalog/index.php?szukane=fraza -> gdzie fraza to słowo do wyszukania a 'szukane' to parametr przekazywany w get - nie ma tego, pokazuje, ze nie ma czago szukać -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
hmmm
![]() ![]() (adres strony żeby nie było, że nie wyświetla obrazków to www.mazury-wypoczynek.pl ) ![]() Ten post edytował BatGraf 29.12.2007, 16:15:03 -------------------- _____________________________________________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:36 |