![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio chciałem tworzę sobie własną stronę www. Wziąłem się za przesyłanie plików na server ftp.. jednak przy większych ilościach plików napotykam błąd, a mianowicie.. ![]() Gdy pojawia się ten port wszystko nagle staję i nic się dalej nie przesyła. Nie jest to wina servera bo testowałem na 5 różnych i na każdym mam tak samo. Czy mam coś źle skonfigurowane na swoim komputerze ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Spróbuj użyć trybu pasywnego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Komputery i Oprogramowanie
PS. Przede wszystkim zobacz czy działa Ci protokół FTP, wejdź na jakieś darmowe ftp i zobacz czy działa, np. ftp://ftp.icm.edu.pl/. Jeśli nie sprawdź ustawienia firewall'a. Ten post edytował strife 29.12.2007, 06:10:40 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Przenoszę na Komputery i Oprogramowanie PS. Przede wszystkim zobacz czy działa Ci protokół FTP, wejdź na jakieś darmowe ftp i zobacz czy działa, np. ftp://ftp.icm.edu.pl/. Jeśli nie sprawdź ustawienia proxy. nie wiem za bardzo jak mam to sprawdzić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem za bardzo jak mam to sprawdzić. Kliknij po prostu ten link, który podałem ![]() PS. W poprzednim poście chodziło mi o firewall nie proxy, sorka. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Kliknij po prostu ten link, który podałem ![]() PS. W poprzednim poście chodziło mi o firewall nie proxy, sorka. działa działa.. wchodziłem, a na kompuetrze nie mam friewalla zadnego zainstalowanego. Wiec w czym moze tkwic problem ? |
|
|
![]()
|
|
A próbowałeś innym programem się połączyć do FTP? Chociażby przez explorer'a w windowsie, (wpisujesz w pasku adresu ścieżke do ftp, potem jak Cię nie spyta o dane to menu plik->zaloguj jako ... ).
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Próbowałem przez 2 inne programy i IE i to samo..
może to być wina routera, który rodziela mi internet na inne komputery ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wyłacz go!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy na routerze nie masz firewalla (pewnie masz...). Ja niestety musze ustawiać oddzielnie porty (lub zakresy) do różnych usług (np. torrent itp.), inaczej router nie pozwoli się połączyć.
Wprawdzie nie mam problemów z ftp itd. ale to może być to. |
|
|
![]()
|
|
nie pomogło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:51 |