![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie robię witrynę z szablonami. Na stronie głównej jest formularz obsługiwany przez niżej przedstawiony skrypt. Formularz odpowiada za posortowanie
szablonów względem kategorii i technologii. Nie wiem jednak jak rozwiązać pewien problem. Chciałbym, żeby po posortowaniu wyniki (zdjęcie szablonu i link do pobrania) wyświetlały się po 6 na stronę, a na dole były zakładki do przejścia na podstrony z kolejnymi szablonami odpowiadającymi parametrom. Obeceni skrypt przedstawia szablony jeden pod drugim. Więc jeżeli np. parametrom będzie opowiadać 20 szablonów, to wyświetli 20 ja jednej stronie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj na forum pod hasłem: stronicowanie, paginacja. (e.x Temat: Pager stronicowanie http://forum.php.pl/Pager__stronicowanie__t55385.htm)
Ten post edytował Liko 29.12.2007, 04:22:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, nie wiedziałem właśnie pod jaką frazą tego szukać. Poczytałem trochę o tym i próbowałem wkomponować w kod. Pager nie chce jednak działać.
Poniżej przedstawiam kod, może ktoś z was będzie wiedział gdzie jest bład
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ok, już poprawiłem, ale mimo tego nadal nie działa. Zapomniałem też tutaj dodać połączenia z bazą danych, ale to nie w tym jest problerm. Wyskakuje błąd w 8 lini kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $pager = new Pager('idPagera') tworzysz obiekt klasy ale tej klasy nie dołączyłeś do kodu - skąd skrypt ma wiedzieć jak to wykonać?
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:03 |