![]() |
![]() |
--Ukryty_Samuraj-- |
![]()
|
Goście ![]() |
1. Na początku chciałbym powiedzieć, że szukam albo gotowego skryptu na logowanie i rejestracje albo krotki poradnik jak takowy zrobić.
2. Wyrażenia w warunku IF'a... Dziwna nazwa. Chodzi mi o to, czy coś takiego:
Będzie oznaczało: Jeśli a=5 lub a=17 lub a = 150 oraz b nie może sie rownać 10 oraz c nie może sie rownać 13? To akurat był przykład ale chodzi mi o to czy można używać nawiasów i one będą traktowane jako cały nawias a nie pojedyńczo każdy... Prosiłbym o odpowiedź! Pozdrawiam Green-Horn w PHP - Ukryty_Samuraj Ten post edytował JaRoPHP 29.12.2007, 11:28:14
Powód edycji: Dodanie tagu do tamatu.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja też mam pytania?
1 jaka baza danych? 2 szukałeś w google? (np. skrypty PHP) 3 a co do if to skoro go napisałes to nie możesz sprawdzić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Google, albo wyszukiwarka na forum, to było tysiące razy.
2. No to te nawiasy w warunku działają intuicyjnie, if (($a==1 || $b==10) && ($c==1 || $d==10)) to: jeśli $a jest równe 1 bądź $b jest równe 10 oraz jednocześnie $c jest równe 1 bądź $d jest równe 10, to warunek jest prawdziwy, w przeciwnym wypadku jest fałszywy. Mam nadzieję, że zrozumiałeś poprawnie. -------------------- ![]() |
|
|
--Ukryty_Samuraj-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W takim razie wszystko będzie działać. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:28 |