![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WITAM tworze skrypt rejestracji ale jego obsługa będzie przez pdo i dlatego mam mały problem bo pdo dopiero poznaje , wiec nie do końca zapytania są poprawne
Mam tutaj funkcje ktora sprawdza czy dany user istnieje
Czy ktoś mógłby pokazać mi poprawny przykład jak to powiano być ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyklad tak:
A wiecej informacji znajdziesz tutaj Ten post edytował NoiseMc 28.12.2007, 16:06:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal pokazuje mi błąd teraz ze nie ma obiektu , za bardzo tego nie rozumie dlatego ze z pdo zaczynam dopiero swoja przygodę
Co robie źle ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nadzieje że gdzie tam wyżej tworzysz obiekt PDO?
i zamknij klamre funckji czyistnieje |
|
|
![]()
|
|
Tak tworze nowy obiekt i nadal nie wiem co jest źle może wy mi poradzicie ?
Czy ktoś używa na tym forum pdo ?, czy to dopiero nowość u nas:) na forum ![]() Ten post edytował dzesi 3.01.2008, 15:14:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal pokazuje mi błąd teraz ze nie ma obiektu , za bardzo tego nie rozumie dlatego ze z pdo zaczynam dopiero swoja przygodę Sęk w tym, że Ty nie masz problemu z PDO tylko z PHP !Jak niby Twoim zdaniem to $pdo wydostaje się z tej metody ? Poza tym $this->db->prepare($query); to $this->db samo się przekształciło z $pdo w $db ? Jeśli obie metody są w tej samej klasie to: i w kolejnej metodzie a jeśli to są dwie różne klasy to musisz to połączenie jakoś przekazać !
-------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]()
|
|
Nadal Panowie mam problem
![]() używam Zend for eclipse robie wszystko zgodnie z php.net/manaual/pdo (tak mi sie wydaje a zend ciągle błędy pokazuje o to kawałek kodu w którym coś na pewno coś nie do końca zrobiłem o to kwałek klasy .
Posiadacie jakieś ebooki do pdo ? lub jakieś example lub tutoriale ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal używasz nieistniejących zmiennych lokalnych, a w metodzie czy_istnieje masz bzdury.
![]() A materiały - np. http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO
-------------------- SithTemplate
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze ze obiektowo ciezko idzie tak wiec wkleje jeszcze raz to co napisalem wczesniej tyle ze na funkcjach (wlasciwie to samo jest w manualu):
Mam nadzieje ze bedzie jasniej ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Klasa niby działa , ale nie do końca ciągle zwraca mi ze user już istnieje i ze nie można dodać
Teraz mam czas zeby poprzerabiac może zadziała ale jak by co prosze o pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:38 |