Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] integracja logowania strony z forum phpBB3 - ROZWIĄZANE, a dokładniej przekierowanie;)
KCG

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Praktycznie połączyłem już logowanie z forum, z tym, że jak zaloguję się formularzem na stronie, to jestem przekierowany na forum. Jakoś nie mogę znaleźć fragmentu odpowiadającego za to przekierowanie. Adres przekazuje zmienna $_GET['url'], w przypadku wylogawnia zrobiłem tak:
  1. <?php
  2. case 'logout':
  3. if ($user->data['user_id'] != ANONYMOUS && isset($_GET['sid']) && !is_array($_GET['sid']) && $_GET['sid'] === $user->session_id)
  4. {
  5. $user->session_kill();
  6. $user->session_begin();
  7. if ($_GET['url']) { // to dodałem
  8. header('Location: '.urldecode($_GET['url']));
  9. exit; 
  10. } // koniec mego kodu;)
  11. $message = $user->lang['LOGOUT_REDIRECT'];
  12. }
  13. else
  14. {
  15. $message = ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS) ? $user->lang['LOGOUT_REDIRECT'] : $user->lang['LOGOUT_FAILED'];
  16. }
  17. meta_refresh(3, append_sid(&#092;"{$phpbb_root_path}index.$phpEx\"));
  18.  
  19. $message = $message . '
  20.  
  21. ' . sprintf($user->lang['RETURN_INDEX'], '<a href=\"' . append_sid(&#092;"{$phpbb_root_path}index.$phpex\") . '\">', ' ');
  22. trigger_error($message);
  23.  
  24. break;
  25. ?>

A logowanie pośrednio jest tu:
  1. <?php
  2. case 'login':
  3. if ($user->data['is_registered'])
  4. {
  5. redirect(append_sid(&#092;"{$phpbb_root_path}index.$phpEx\"));
  6. }
  7. login_box(request_var('redirect', &#092;"index.$phpEx\"));
  8. break;
  9. ?>

Może ktoś to robił i wie, gdzie szukać? smile.gif
Z góry dzięki.

No doszedłem, bo sprawa dosyć prosta, jest pole hidden 'redirect', tylko, że przez to pole przekierowuje http://strona/forum/dopiero mój adres, jest możliwość przejść wyżej do katalogu? ./ i ../ nie działa sad.gif

Sam doszedłem tongue.gif w polu trzeba podać pełny adres strony z http:// i działa. Z tym, że najpierw strona z info forum 'zostałeś zalogowany', ale po kilku sekundach lub kliknięciu w link następuje przekierowanie smile.gif
Ew. jakby ktoś wiedział, jak zrobić, aby bezpośrednio przekierował (jakby używając header('Location: ...')) byłbym wdzięczny winksmiley.jpg </a href=\"' . append_sid(\"{$phpbb_root_path}index.$phpex\") . '\"></br ></br >

Ten post edytował KCG 2.01.2008, 17:03:01

--------------------
9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..."
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:31