![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma kolejny problem. Mam formularz i skrypt dodający dane do bazy. Użytkownik może w trakcie wpisywania tekstu robić 'entery', przechodzić do następnej linii. Dane zostają w tej postaci wysłane do bazy. Kiedy przeglądam baże w phpmyadmin to odpowiednie fragmenty są w nowych linijka, czyli entery zostały uwzględnione. Jednak kiedy chcę wyświetlać dane, to enter zamienia się w pojedynczą spację. Co mam zrobic, aby móc wyświetlić dane w takiej formie w jakiej zostały dodane? Będę wdzięczny za pomoc.
Do wyświetlania danych używam następującego skryptu: Kod <?php
$link = mysql_connect('localhost', 'user', 'pass') or die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error()); mysql_select_db('6press'); ?> <?php $res = mysql_query("SELECT * FROM test"); while ($row = mysql_fetch_array($res, MYSQL_NUM)) { printf ("Tytuł: %s <br>Treść: %s <br>Autor: %s <br>Data: %s <br><br>", $row[1], $row[2], $row[3], $row[4]); } mysql_free_result($res); mysql_close($link); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wyświetlaniu albo przed dodaniem do bazy: nl2br().
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie mogę sobie z tym poradzić. Mógłby ktoś napisać wszystko po kolei po polsku?
Ten post edytował kowal199306 27.12.2007, 22:54:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wyświetlaniu albo przed dodaniem do bazy: nl2br(). a to było jak ![]() ![]() ![]() Ten post edytował nevt 27.12.2007, 22:59:08 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Przekształciłem kod w następujący sposób, ale nadal nic się nie zmienło:
Kod <?php $link = mysql_connect('localhost', 'user', 'pass') or die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error()); mysql_select_db('6press'); ?> <?php function p2nl ($res) $res = mysql_query("SELECT * FROM test"); while ($row = mysql_fetch_array($res, MYSQL_NUM)) { printf ("Tytuł: %s <br>Treść: %s <br>Autor: %s <br>Data: %s <br><br>", $row[1], $row[2], $row[3], $row[4]); } mysql_free_result($res); mysql_close($link); ?> Co takiego robię źle. Bardzo proszę o pomoc! Ten post edytował kowal199306 28.12.2007, 12:49:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:54 |