![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję dodać wspólny indeks (btree) dla 3 pól typu TEXT (title, intro, txt). Otrzymuję komunikat błędu:
Kod ERROR: index row requires 27264 bytes, maximum size is 8191. Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Google milczy, manual pg też. Wie ktoś, o co chodzi? Aha, indeks chcę założyć dla zapytania 'WHERE title = 'X' OR intro = 'X' OR txt = 'X'. Nie jestem najmocniejszy w stosowaniu indeksów, więc jak ktoś też może powiedzieć, czy dobrze kombinuję, to również będę wdzięczny. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę zgadywać dlaczego dostajesz taki błąd, mam pewne przypuszczenia, ale to nie jest istotne ponieważ:
W przypadku zapytanie, jakie podajesz powinieneś założyć 3 osobne indeksy. Wspólny indeks będzie wykorzystany jedynie w takich warunkach:
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Co do błędu, dostałem właśnie informację, że ten błąd to długość tekstu w polu. Może być to spowodowane przez to, że powyżej tej wielkości indeks nie działa wydajnie i nie ma sensu zakładanie go... Po złożeniu tych trzech pól w pewnym przypadku przekraczam tą wielkość i wyskakuje błąd. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:49 |