![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czy z moim explorerem coś nie tak i źle implementuje kod php ale mam taki skrypcik rejestracji no i dodaje do niego plik zewnętrzny ze 'stylem' żeby pracowanie na ze skryptem było łatwiejsze ;] (przed znacznikiem '<?' i wogóle przed kodem!) za pomocą taga <link....>. no i zonk! Po dodaniu pliku ze 'stylem' wali się wysyłanie cookie i nie moze skrypt zapamiętać potrzebnych danych na kompie usera (login, hasło itp.)! Ale jeśli usunę tag <link...> to wszycho bardzo ładnie a wręcz bezbłednie działa :/ Nie wiem czy ja mam jakieś braki wiedzy i nie można dołączać arkuszów ze stylem do pliku php czy coś bo ja po prostu tego nie rozumiem ;] Proszę o w miare zrozumiałe wyjaśnienie tego 'fenomenu'
![]() Pozdro, Ive PS Użwam cookie bo jeszcze wogóle nigdy nie robilem skryptu na sesjach ;/ (moze kiedyś - najprawdopodobniej po przeczytaniu odpowiedzi na tego posta ;] - zaczne je stosować ;] PS2 Jest mozliwość demonstracji po uprzednim kontakcie na maila czy to na gg/tlen (ive14@o2.pl , 4163672/ive14@tlen.pl ) PS3 Nie wiedzialęm czy to umieścić w Początkujący czy w php ale walnąłem tutaj i jush ;] jakby co to niech admin przeniesie ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe cookie musza byc wyslane zanim jakiekolwiek dane zostana dostarczone do przegladarki, wiec ty wysylasz styl , cistka juz nie moga byc wyslane.
Twoj problem mozna roziazac przez [manual:99bddc1f18]ob_start[/manual:99bddc1f18] i [manual:99bddc1f18]ob_end_flush[/manual:99bddc1f18], poczytaj o nich. A odnosnie sesji i ciasteczek to sesje sa o niebo lepsze do przenoszenia danych (bezpieczniejsze, latwiejsze w obsludze, nie mowiac nawet o tym ze uzytkownik moze miec wylaczone ciastka) -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ive proszę zmienić temat postu na adekwatny do treści.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ive proszę zmienić temat postu na adekwatny do treści. teraz pasuje?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:47 |