![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problemik z ustawieniem tla dla jednego z div-ow na stronie. Taki efekt juz pare razy wykorzystywalem w innych stronach i zawsze mi to dzialalo a teraz nie wiem czemu nie chce. Po krotce chodzi o to, ze mam jakis div z tlem (w tym przypadku zielony na rysunkach w linkach ponizej). W nim sa dwa div-y, jeden (zolty) z menu a drugi (bialy ) z trescia strony. Problem polega na tym, ze gdy wybiore cos z menu i tekst do tego bedzie dluzszy od wysokosci menu to div z trescia(bialy) ma sie rozciagnac na tylt ile potrzeba. I to mi dziala dobrze pod wszystkimi przegladarkami. Teraz chcialbym aby ten div pod spodem (tj. zielony) rozciagnal sie tez na dlugosc div-a (bialego) z trescia strony. Pod IE to dziala dobrze bez dodawania zadnych opcji w css ale chcialbym zeby tak samo dzialalo to pod porzadnymi przegladarkami (FF i Opera). Ponizej troche kodu jaki narazie mam, i ktory nie dziala jak nalezy...:/
Plik HTML i plik css
A tak to wyglada pod IE pod Opera/FF Wydaje mi sie, ze wszystko jest dobrze napisane i problem lezy po stronie wysokosci glownego kontenera tresc ale nie wiem co tam jest tak do konca zle. Jesli widzicie blad to prosze o pomoc jak sie go pozbyc. Pozdrawiam, Łukasz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możes spróbować dodać float:left dla #tresc (nie jestem pewien, czy pomoże - nie mogę teraz sprawdzić...) ale powinno pomóc dodanie na końcu (za .opis ale wewnątrz #tresc) pustej stopki, coś w rodzaju:
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie. Nie myslalem, ze cos takiego moze pomoc a jednak:) Pomogla opcja dodania do #tresc float: left. nie wiem do konca na jakiej zasadzie to zadzialalo ale dziala. Wielkie dzieki nevt. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh - sam nie wiem z czego to wynika, ale już nieraz przekonałem się, że aby wszystkie przeglądarki właściwie interpretowały oblewanie, to trzeba nadać też float kontenerowi - ciesze się, że dobrze pamiętałem i mogłem pomóc...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:15 |