![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem. Używam bbcode do wczytania z bazy zmiennej np. [id=4] wczytuje do funkcji i pobieram z bazy zawartość rekordu o id =4. Funkcja zwraca tekst. I tu jest problem :/ Bo kod przedstawiony poniżej niestety nie działa ! :/ Nie proszę o gotowe rozwiązanie, ale chociaż o jakąś podpowiedź. Pozdrawiam.
-------------------- Pomogłem ? Nie zapomnij kliknąć na "Pomógł" ;D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to skąd?
poza tym - nie widać nawiązania połączenia z bazą danych, nie widać inicjacji $table_sql (zmienna globalna wewnątrz funkcji - jeśli nie jest zadeklarowana to jest pusta...) - jesteś pewien, że zapytanie do bazy wykonuje się poprawnie i zwraca to czego oczekujesz? -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi tylko o ten kawalek kodu ktory przedtsawilem. Co do $rekord['tekst'] to jest pobierany z bazy
![]() Zmienna '\1' z preg_replace jest niewidoczna dla zapytania
-------------------- Pomogłem ? Nie zapomnij kliknąć na "Pomógł" ;D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zatem, o ile mnie pamięć nie myli, powinno być...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 16:57 |