![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
Chciałbym zrobić coś takiego że jest prosta stronka z trzema linkami: Kod <a href="?link=1">link1</a> //Treść z tego linku ma być wczytana razem ze stroną <a href="?link=2">link2</a> <a href="?link=3">link2</a> Treść 1 linku ma być wczytana ze stroną a po kliknięciu np w link2 to treść z 1 linku znika i pojawia się treść z 2 linku, a jak klikniemy w trzeci to znika z 2 a laduje się z 3. Próbowałem przebudować taki skrypt: Kod <?php $link = $_GET['link']; if($link == 1) { include('a.txt'); } $link = $_GET['link']; if($link == 2) { include('b.txt'); } $link = $_GET['link']; if($link == 3) { include(c.txt'); } ?> Ale w tym skrypcie treść sie ładuje z plików .txt a jak zrobić żeby się ładowała treść ze strony... np: Link 1 : aaaaaaaaaaaaaaa Link 2 : bbbbbbbbbbbbbb Link 3 : ccccccccccccc Jestem zielony więc proszę o wyrozumiałość |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi... Ale spojrzyj na to: file_get_contents(). I zainteresuj się switche'em.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi chyba o cos takiego
Ogolnie switch dziala tak ale nie wiem zabardzo o co ci chodzi a linki dajesz tak jak napisales Ten post edytował marcio 26.12.2007, 21:25:21 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też nie rozumiem o co chodzi za bardzo... chcesz, żeby treścią strony był tylko tekst zawarty pomiędzy znacznikami <a></a> ? Czyli, że po kliknięciu na <a href="strona.php">jakiś tekst</a> na stronie będzie wyświetlane "jakiś tekst" ?
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego trzeba ajaxa;](chyba że chcesz przeładowywać strone)
jeśli ktoś kliknie na link jeden pokazuje się (obok, pod itd. nie wiem gdzie chcesz) treść pliku a.txt gdy się kliknie na link 2 to jeśli jest otwarta to się chowa treść pliku a.txt i otwiera się b.txt itd. o to chodzi? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:57 |