![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dość prosty problem. Znalazłem sobie bezpłatny serwer w internecie obsługujący php. Aby sprawdzić czy rzeczywiście php zadziała wypróbowałem na serwerze skrypt "Hello World" no i działa. Zacząłem pisać przykładową stronę od prostego szablonu, który będę edytował kiedy już będzie wszystko śmigać. Składa się ona z trzech kolumn - w lewej jest menu, w środkowej ma zmieniać się główna treść strony a w prawej kolumnie będzie drugie menu. Problem jest taki, że edytując plik index.php na swoim komputerze wszystko działa a po wrzuceniu na serwer nie zmienia mi się główna treść strony - nie wiem dlaczego.
Plik index.php : a) odsyłacze w menu (1 kolumna) : Kod <div class="menu"> <a href="index.php?id=a1>Potrawy</a> <a href="index.php?id=a2">Plyty</a> <a href="index.php?id=a3">Programy</a> <a href="index.php?id=a4">Kapcie</a> </div> ![]() Kod <?php if(empty($id) or $id=="a1"){ include("dane/nowosci.html"); } if($id=="a2"){ include("dane/galeria.html"); } if($id=="a3"){ include("dane/programy.html"); } if($id=="a4"){ include("dane/ksiazki.html"); } ?> Położenie folderów jest prawidłowe, wpisanie w odnośnikach pełnej ścieżki (razem z adresem serwera) nic nie daje i nazwy też są jednakowe.. Gdzie może być błąd? Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:26 |