![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 9.12.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam probuje stworzyc cos w stylu skryptu logowania... napisalem juz caly kod ale mimo to nie dziala on tak jak powinien. Oto fragment kodu ktory nie funkcjonuje jak nalezy:
Wpisuje do formularza poprawne dane, ktore sa w bazie bo sprawdzalem wielokrotnie, a on za kazdym razem wypisuje "Podany login i hasło nie zostały znalezione w naszej bazie!". Domyslam sie, ze cos zepsulem w wywolaniu funkcji "mysql_fetch_array". Jesli ktos widzi jakis problem to prosze o odpowiedz ![]() Ten post edytował kulpek 24.12.2007, 00:42:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if ($row) { // w bazie znaleziono szukane dane. spróbuj zmienić na: Kod if ($row['1'] == $u) { // w bazie znaleziono szukane dane. orazKod $result = @mysql_query ($query); na Kod $result = mysql_query($query); i zobacz czy nie masz błędu@my salsa... ale po co pobierać z bazy password jak ono do niczego nie potrzebne? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw proszę temat na zgodny z zasadami forum przedszkole, w przeciwnym wypadku wątek zostanie zamknięty.
Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 9.12.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety ani jeden, ani drugi sposob nie pomagaja...
@dadexix nie wywala zadnego bledu jak usune @ EDIT: To moze ja dam caly kod moze sie w czyms przyda...
Ten post edytował kulpek 24.12.2007, 00:50:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli Ci się to przyda, ten skrypt sprawdza czy jest użytkownik o podanym loginie i haśle w bazie:
logowanie.php plik zalogowany.php
Plik wylogowanie.php
Formularz masz także niebędę pisał jego kodu, mi działa ten skrypt, sprawdź czy u Ciebie pójdzie. |
|
|
![]()
|
|
@exploit
wiesz.. moze to i by dzialalo, ale nie zalatwia to mojej sprawy, poniewaz uzytkownik nie podaje w formularzu "user_id" tylko nick i haslo.. a "user_id" ma byc wyciagniete z bazy na podstawie danych z formularza. ps. skad ma sie wziac zmianna $_SESSION['zalogowany']; w pliku zalogowany.php ![]() EDIT: Z mojej analizy wynika, ze blad powoduje czesc kodu, ktora porownuje haslo... czyli:
Z tym, ze przy rejestracji haslo jest szyfrowane poprzez PASSWORD('$p') wiec przy logowaniu powinienem zrobic tak samo... widzi ktos moze blad tutaj?? Ten post edytował kulpek 24.12.2007, 21:46:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:55 |