![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2007 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbowalem zrobic skrypt wyswietlajacy w petli okreslona liczbe pol formularza:
ale to nie dziala ![]() jak odebrac wartosci ze zmiennych z pol formularza wyswietlanego w petli ? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.12.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze podomykaj wszystkie nawiasy i cudzysłowy w html
po drogie nie istnieje
chya ba tak powinno być porawnie zamiast: stosuj krutsze
stosuj wcięcia to ułatwia rozpoznanie skłądni domknij początkowy nawias i jakoś za dużo masz tych nawiasów. Ten post edytował Boski 23.12.2007, 23:52:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stosuj krutsze
stosuj wcięcia to ułatwia rozpoznanie skłądni Nie zgodzę się z Tobą, poprawnie rozpoczęty plik php to właśnie "<?php". Gdzieś nawet czytałem, że powinno się stosować taki standard. Nie wiem czy o to Tobie chodziło, ja na szybkiego wymyśliłem coś takiego:
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.12.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2007 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sniezny_wilk ok ale jak obsłużyć taki formularz? bo mi przedewszystkim o to chodzilo,
jak wyciagnac te wartosci z tych pół? |
|
|
![]()
|
|
musisz w formularzu za pomocą get lub post przesłać zmienną. A potem na początku pliku sprawdzać czy zmienna istnieje i czy ma wartość równa podanej w formularzu. po czym wykonywać skrypt pobierając zamienne z formularza za pomocą tablicy
$_POST['nazwa pola w formularzu'] lub analogicznie z metoda get |
|
|
![]()
|
|
boski no dobra to wiem , ale załóżmy że tych pól w formularzu jest raz 5 a raz 10 więc jak za każdym razem wyciągnąć wartości z każdego z pól?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skoro znasz już klucze to w pętli odczytaj sobie ich wartości. -------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]()
|
|
jang a mozesz to wyjaśnić?
mam tablicę kluczy tak? i teraz powinienem zliczyć ich ilość i wrzucic w pętlę np takie cos?
tak?? zrobilem tak: i jednak cos nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
phpion.com WIELKIE DZIĘKI własnie o to chodziło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:36 |