![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam zrobilem sobie usuwanie wiadomosci w ksiedze gosci(nawet robi rym
![]() problem polega na tym ze znajac id posta mozna usunac co sie chce wpisujac go w url(usuwanie przesylam GET'em) tak to wyglada.
a tu pokazaywanie postow z linkiem do usuwania lub bez:
i teraz nie wiem zabardzo jak to zabezpieczyc mysle nad cookie, lecz jeszcze nie wiem co i jak myslalem na takimi dwoma rozwiazaniami: *Gdy user dodaje posta i dane sie zapisuja do bazy to te same dane zapisac w cookie(jesli jest taka mozliwosc) + do tego wersje przegladarki ze nawet jak ktos sobie zmieni zawartosc cookie zeby edytowac inne wiadomosci to nie bedzie wiedzial wersji przegladarki user'a. *Zrobic funckje losujaca jakas cyfre np z przedzialu od 1 do 1000 i zahashowac to i dodac do karzdej odpowiedzi zapisac to tez w cookie i sprawdzac czy sie zgadzaja?? Ale nie wiem czy sie one sprawdza czekam na jakies propozycje -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Najlepiej zrób tak, że dodaj nowe pole do tabeli w bazie. Nazwij je np. "kod" i generuj tam jakiś ciąg znaków (np. md5(time().uniqid()) następnie do linków służących do usuwania dodawaj ten kod:
Następnie w kodzie usuwającym wpis daj:
I po sprawie. Znając tylko id można sobie polatać. Aby usunąć posta należy znać jego id oraz kod. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kurde nie pomyslalem o tym a to takie banalne mniej kombinowania niz z cookie jesli to zadziala to ci cos wysle pod choinke
Ok cos wykombinowalem ale ani wiadomosc sie nie usuwa ani nie widac kodu w url a kod w bazie sie dodaje.Tak to wyglada:
switch tak:
link tak(pokaze tez zapytanie i petle while):
kolumna gdzie znajduje sie kod nazywa sie kod -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:37 |