![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.12.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A teraz zgodnie z tematem kiedy zaczął padać śnieg skrypt przestał działać jak to sie zwykle w przyrodzie dzieje. Ale co zrobić żeby zaczął. Skrypt działał 2 miesiąc bezbłędnie. A teraz kiełbasa.
Dziwne kiedyś działał teraz nie. Nie zwraca błędu. A plik otwiera kasuje jego zawartość ( parametr "w") jednak nic w nim nie zapisuje. Z góry dziękuje za wyjaśnienie tego zjawiska. P.S. chmod dla pliku jest "777" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.12.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponieważ nie mogę wstawić backslasha do zmiennej ponieważ cudzysłów który się za nim znajduje zostanie potraktowany jak string i error parsera Unexpected T_ String exected " or ;
dlatego stworzyłem plik testowy o długości 1 znaku który zawiera backslasha ![]() po odczytaniu tego pliku mogę wszystkie backslashe ze zmiennej zamienić na pusty string
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponieważ nie mogę wstawić backslasha do zmiennej ponieważ cudzysłów który się za nim znajduje zostanie potraktowany jak string i error parsera Unexpected T_ String exected " or ;
dlatego stworzyłem plik testowy o długości 1 znaku który zawiera backslasha ![]() po odczytaniu tego pliku mogę wszystkie backslashe ze zmiennej zamienić na pusty string
poczytaj o addslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Fakt. Często to stosuje ale że robiłem to dawno, szybko , i działo to tego zapomniałem o stripslashes(). Lecz nadal nie zapisuje poprawnie do pliku.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Sprytne co nie zmienia faktu ze ten sam efekt co na poczatku.
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Funkcja równa się edytuj a plik dalej otwiera kasując zawartość pliku po czym nic w nim nie zapisuje.
Dodam tylko że:
poprawnie wyświetla zawartość zmiennej Ten post edytował Boski 22.12.2007, 15:02:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wyświetl sobie zawartość $_POST['text'] i zobacz co Ci wypisze.
|
|
|
![]()
|
|
widocznie zmienna $_POST['text'] jest pusta
|
|
|
![]()
|
|
no nie. Wyświetla dobrze całą treść zmiennej z wszystkimi wprowadzonymi zmianami...
Ten post edytował Boski 22.12.2007, 15:08:54 |
|
|
![]()
|
|
w takim wypadku wina leży po stronie serwera, sprawdź czy masz na nim jeszcze miejsce ewentualnie skontaktuj sie z administratorem.
|
|
|
![]()
|
|
miejsce powinno być głowy nie dam spoko dzięki bo już myślałem że to mi coś umysł zamroczyło czy porostu coś sie zachrzaniło:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wtedy poprawnie zapisuje "nanaanan"
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
pisałem wcześniej niezależnie gdzie zmienną wyświetla dobrze...
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie sprawdź jeszcze raz czy manualnie czy zapisze np"
Kod text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text
|
|
|
![]()
|
|
sprawą zajął się administrator serwera więc spoko damy rade
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:55 |