![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmm... co prawda jeszcez sie nie spotkałem i nie widziałem, wiec pewnie nie mozna, ale pytanie:
mam takie o to sobie wyswietlenie tableki: Kod echo "<table cellpadding=0 cellspacing=0 width=545 border=0> <tr><td class=odst_linia></td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> <tr><td class=staty_tytul><b>Wyniki dla: </b>$szuk</td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> </table>"; no i czy jest jakas mozliwosc dodania do tego warunku ? bo chce aby w miejscu "wyniki dla:" zrobic warunek ze jesli costam to ma wyswietlic costam, a jesli nie to zostaje jak jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem Cie do konca, ale moze tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrozumiales doskonale, bo o to mi wlasnie chodzilo...
tylko myslalem ze da sie jakos w "echo" umiescic warunek,... no ale takie rozwiaznie tez pasi do działa tak jak chcialem punkcik dla Ciebie za pomoc i wielkie dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze watpie ze w ECHO mozna umiescic if
![]() |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie spotkałem sie jeszcze dlatego pytałem..
![]() a rozwiaznie bylo po prostu proste ![]() thx |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hmmmm
![]() PS. To mozna caly kod strony zbudowac w jednym ECHO myslac po Twojemu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Tylko, że koledze chodziło o "warunek w echo", a nie "warunek pomiędzy echo". Twoje rozwiązanie to w zasadzie żadne rozwiązanie
![]() ![]() PS. To mozna caly kod strony zbudowac w jednym ECHO myslac po Twojemu ![]() To jest normalna konstrukcja języka, a nie żaden mój wymysł. Chyba po coś stworzono taki skrótowy zapis instrukcji warunkowej. A czy cały kod można w ten sposób zbudować? Nie wydaje mi się... ![]() |
|
|
![]()
|
|
No tak masz racje, operator warunkowy tez jest dobry
|
|
|
![]()
|
|
Więc reasumując: problem autora postu można rozwiązać w ten sposób:
Chyba jest bardziej elegancko, nieprawdaż? |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie dokladnie o takie cos mi chodzilo
![]() ale próbuje przerobic teraz to: Kod echo "<table cellpadding=0 cellspacing=0 width=545 border=0> <tr><td class=odst_linia></td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> <tr><td class=staty_tytul><b>Wyniki dla: </b>"; if($kryt == "zdjecie") echo "szukaj w nazwie pliku - <b>$szuk</b></td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> </table>"; else echo "szukaj w opisie - <b>$szuk</b></td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> </table>"; na to z warunkiem wewnatrz, ale mi nie wychodzi... wiec jesli bys mogł pokazac jak to bedzie własnie z "warunkiem w echo" bede wdzieczny... no i na przyszlosc juz bede wiedział... ![]() ok........ jjuz sobie poradzilem, uzułem "" zamiast '' bo costam mi nie chciało wysjsc z '' echo "<table cellpadding=0 cellspacing=0 width=545 border=0> <tr><td class=odst_linia></td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> <tr><td class=staty_tytul><b>Wyniki dla: </b>".(($kryt == 'zdjecie') ? 'szukaj w nazwie pliku - <b>'.$szuk.'</b>' : "szukaj w opisie - <b>$szuk</b>")."</td></tr> <tr><td class=odst_linia1></td></tr> </table>"; dzieki wielkie |
|
|
![]()
|
|
Ja bym tą jedną linijkę zapisał nieco inaczej:
Wszystkie elementy wspólne wywaliłem poza treść wynikową warunku. Pomogło? |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie o cos takiego mi chodzilo
![]() dzieki, masz punkcik ![]() ps: jeszcze jakbys mógł zerknąc do postu odnosnie daty, bede wdzieczny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:13 |