![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam pytanie, czy na serwerze cba.pl mogę ustawić zmienne globalne na on jak są off?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat dostęp do .htaccess; czyli możesz... Kod php_flag register_globals 1 daj to do htaccess jak nie zadziala to to Kod php_value register_globals 1
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie zrobisz tego ponieważ administrator wyłączył taką opcje, tutaj masz krótki artykuł z ich forum:
Cytat Dochodzimy więc do sedna sprawy, czyli sławnego register_globals = off; czyli mówiąc troche bardziej zrozumiałym językiem "wyłączenie" zmiennych globalnych. Jak wtedy "dostać" się do takiej zmiennej .. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) W takim wypadku dostęp do zmiennych sesji etc .. jest możliwy za pośrednictwem tablic super globalnych takich jak : $_GET[''] --> Dla zmiennych przesyłanych metodą GET $_POST[''] --> Dla zmiennych przesyłanych metodą POST $_SERVER[''] --> Dla zmiennych udostępnionych przez serwer www $_SESSION[''] --> Dla zmiennych "sesyjnych" $_COOKIE[''] --> Dla zmiennych cookies $_FILES[''] --> Dla zmiennych opisująch upload -owany plik $_ENV[''] --> Dla zmiennych środowiskowych Dla zmiennych przesyłanych formularzem metodą get używasz $_GET['nazwa-zmiennej'] itp |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie cofam się do średniowiecza (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Znalazłem taki skrypt logowania i muszą być zmienne globalne na ON żeby działało:/
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%)
|
to masz skrypt ze średniowiecza (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) chcesz to Ci podrzuce skrypt bez konieczności włączenia register globals na on. Poza tym możesz zmienne w skrypcie samemu przerobić na te co Ci pisałem.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Bardzo mnie interesuje sprawa "globalnych" w osCommerceProfessional. Ponoć jest nieładnie je włączać bo może zaszkodzić.Jeśli znasz jakoweś skrypt który sprawę rozwiąże , prosiłby o niego. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Możesz zrobić tak: masz np $exploit to piszesz $_POST['exploit']; na tym rzecz polega
Ale możesz też zrobić tak żeby nie pisać non stop $_POST['exploit'] tylko $exploit to robisz tak: $exploit=$_POST['exploit']; i używasz normalnie $exploit, tak samo możesz robić z metodą get etc... Tym się zainteresuje Cytat $_GET[''] --> Dla zmiennych przesyłanych metodą GET $_POST[''] --> Dla zmiennych przesyłanych metodą POST $_SERVER[''] --> Dla zmiennych udostępnionych przez serwer www $_SESSION[''] --> Dla zmiennych "sesyjnych" $_COOKIE[''] --> Dla zmiennych cookies $_FILES[''] --> Dla zmiennych opisująch upload -owany plik $_ENV[''] --> Dla zmiennych środowiskowych Co najważniejsze nie musisz włączać register_globals Ten post edytował ExPlOiT 8.03.2008, 12:39:23 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 18:43 |