![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam pewne pytanie.
Może uznacie to za banalne ale: Jak zrobić w JPORTAL aby po np. 30 dniach nieaktywności, użytkownik został AUTOMATYCZNIE usunięty? Możecie Dać jakiś skrypt lub link do poradnika gdzie to jest? Z Góry Dzięki D@rek ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował ziomal511 21.12.2007, 16:35:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przeszukaj forumi google pod hasłem CRON - tylko tak się to da zrobić. Było poruszane setki razy.
Pozdrawiam. p.s Przenoszę na Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można jakiś prostrzy link? Bo nie moge coś znaleść
i na jakiej zasadzie to działa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Na takiej, że określasz na swoim serwerze (najczsciej przez panel klienta), że chcesz, aby o określonej godzinie w określone dni uruchamiał się skrypt. To to samo co zaplanowane zadania w windows. Uruchamiasz skrypt np każdego dnia o 2:00 i on sprawdza wszystkich userów, blokując konta tym, którzy np. byli nieaktywni przez 30 dni.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przeszukaj forumi google pod hasłem CRON - tylko tak się to da zrobić. Było poruszane setki razy. Pozdrawiam. Niekoniecznie, można sprawdzać przy logowaniu datę ostatniej aktywności, jeśli różnica dat będzie większa niż 30 dni, użytkownik zostanie usunięty i dostanie odpowiednią informacje. Ten post edytował webdicepl 21.12.2007, 16:53:29 |
|
|
![]()
|
|
Niekoniecznie, można sprawdzać przy logowaniu datę ostatniej aktywności, jeśli różnica dat będzie większa niż 30 dni, użytkownik zostanie usunięty i dostanie odpowiednią informacje. Wiesz, nie mam ochoty kasować wszystkiego po kolei a co do wypowiedzi "Cysiaczek" to jak to zaplanować!? |
|
|
![]()
|
|
Skąd ja to mam wiedzieć? Nie wiem nawet, czy wogóle masz taką opcję na swoim hostingu. Poszukaj w jego dokumentacji/pomocy.
Odrobina samodzielności... -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Napiszesz mi go będe wdzięczny :]
|
|
|
![]()
|
|
Nic Ci nie napisze, co najwyżej pomoge.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:13 |