![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworze proste zapytanie w php:
Jest wszystko okej, problem pojawia sie jedynie jesli w jakies tam komorce jest w stringu & to wtedy nie dziala, co moze byc przyczyna? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opisz dokładniej problem i daj kod tam gdzie błąd się robi bo tak zapytanie jest czyste nie wiem tylko czy "Stanowisko" nie powinno być z małej litery
daj jeszcze przy wywołaniu zapytania or die i zobacz czy nie będzie błędu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opisz dokładniej problem i daj kod tam gdzie błąd się robi bo tak zapytanie jest czyste nie wiem tylko czy "Stanowisko" nie powinno być z małej litery daj jeszcze przy wywołaniu zapytania or die i zobacz czy nie będzie błędu Stanowisko jest definiwane z duzej litery przy tworzeniu tabeli. Pisalem oco chodzi mam stworzona tabele z wpisami i jesli chce wyluskac wiersz gdzie np Nazwa_stan="fdsjfsglkdf & fsdfsd" to nie wyswietla mi poprawnie pozniej do inputa, a jesli jest string bez znaczka & to wtedy jest wszystko okej, jak dodam die to nic sie nie dzieje, zapytanie sie dobrze wywoluje wiecej kodu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak się nie myle to & jest jednym ze znaków który "przeszkadza" mysql(pewnie nie bez powodu) przepuść stringa przez mysql_real_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wymiatasz;]
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
No niestety nie dziala obcina strina przed znakiem &, bo wyrzucam juz echo po kazdej operacji i stad wiem, jakies dalsze wskazowiki?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wrzuceniem do bazy zrób to:
Ew. przed wyświetleniem, ale lepiej przed dodaniem do bazy, bo potem nie musisz robić tego za każdym razem. Poza tym nie miałeś zamkniętej wartości VALUE w "". Aha, i optymalniej i przejrzyściej:
Ten post edytował czachor 21.12.2007, 20:31:55 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem tak jak doradziles:
Jednak jest dalej problem z pobraniem danych przez PHP, jak robie to bezposrednio w MYSQL dziala wszystko z & |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Oj, zauwazylem ze zle mi przez metode GET przenosi bo jak zrobie wsyswietlenie zaraz to juz mi obcina
Dobra jest tak 1) wywolanie:
2) Pozniej testuje tak:
Niestety wyswietla juz tak: temp - obciete do & temp2 - to samo result - Resource #id3 line - i tutaj nie wyswietla nic Chyab poprostu usune te znaki z wierszy i to bedzie najprostrze wysjcie Ten post edytował infern 21.12.2007, 21:17:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie możesz przez metodę GET wysyłać znaczka & (ampersand) bo jest on w niej używany do łączenia zmiennych w zapytaniu. Także zakoduj cały string prze wrzuceniem go do linka funkcją np. urlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Później deokodujesz używając urldecode.
Ten post edytował Liko 21.12.2007, 23:01:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:28 |