![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z kodem php. Zintegrowałem Fusiona z SMF i u siebie na stronie taki informacyjny panel ![]() Kod, który za niego odpowiada to Kod $resulte = dbquery(" SELECT tf.forum_id, tt.thread_id, tt.thread_subject, COUNT(tp.post_id) as count_posts FROM ".$db_prefix."forums tf INNER JOIN ".$db_prefix."threads tt USING(forum_id) INNER JOIN ".$db_prefix."posts tp USING(thread_id) WHERE forum_access<='".iUSER."' GROUP BY thread_id ORDER BY thread_lastpost DESC LIMIT 5 "); if (dbrows($resulte) != 0) { echo "<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0'>\n"; while($datae = dbarray($resulte)) { $itemsubjectt = trimlink($datae['thread_subject'], 20); echo "<tr>\n<td align='left'> - <a href='".FORUM."viewthread.php?forum_id=".$datae['forum_id']."&thread_id=".$datae['thread_id']."' class='side'>$itemsubjectt</a></td> <td align='right' >[".($datae['count_posts']-1)."]</td>\n</tr>\n"; } } Odnosi się do ostatnio aktywnych tematów napisanych na forum PHP-Fusion. Przesiadłem się na forum SMF i chciałbym, aby w tym miejscu pokazywał ostatnie tematy z forum SMF. Mam taki kod Kod $result = dbquery( "SELECT CONCAT(SUBSTRING(subject, 1, 20), \"...\") subject, posterName, CONCAT(SUBSTRING(body, 1, 30),\" ...\") body FROM " . $dbprefix . "smf_messages ORDER BY posterTime DESC LIMIT 0 , 5" ); if (dbrows($result) != 0) { while($data = dbarray($result)) { echo "<span style=\"font-size: 10px;\">"; echo "- ".strip_tags($data['subject'])." </span>"; } } else { echo "<center>".$locale['004']."</center>\n"; } i w rzeczywistości wygląda to tak ![]() Chciałbym zmodyfikować żeby linki były klikane, bo teraz jest tak, że tylko wyświetla ostatnie tematy, ale nie można w nie kliknąć. Ponadto w poprzedniej podstawowej wersji pokazywał ostatnie tematy z liczbą postów. Teraz na pierwszym miejscu jest odpowiedź na ostatni temat. Gdyby było pod rząd 5 odpowiedzi w tym samym temacie wyglądało by troszkę dziwnie. Nie znam się dobrze na php i moja jednodniowa walka z tym problemem nie przyniosła rozwiązania.Bardzo proszę o pomoc... Ten post edytował kosa351 21.12.2007, 15:35:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2007 Skąd: WWA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) ale nie można w nie kliknąć. Nic dziwnego, skoro w kodzie nie ma linków ![]() Kod echo '<span style="font-size: 10px;">'; echo '- <a href="#">'.strip_tags($data['subject']).'</a></span>'; ![]() -------------------- Krzysztof Zalewski :: blog
---------------------------------------------------------------------------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niby tak, ale chodziło mi o to aby przenosił do konkretnego tematu.
Jak w starszej wersji było Kod <span class="postcolor"><a href='".FORUM."viewthread.php?forum_id=".$datae['forum_id']."&thread_id=".$datae['thread_id']."' class='side'>$itemsubjectt</a> To w nowej coś na wzór. Kod echo '- <a href="http://www.forum.deepsounds.pl/index.php?topic=ODWOŁANIE DO BAZY DANYCH">'.strip_tags($data['subject']).'</a> </span>'; Tylko nie wiem jakie zmienne wpsiać. W phpMyAdmin odnalazłem tabele smf_topics, która odpowiada za tematy na forum. ![]() ale nie potrafię nic sensownego wymyśleć :/ Ten post edytował kosa351 21.12.2007, 16:56:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2007 Skąd: WWA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zapewne ID_TOPIC
Ten post edytował zlw 22.12.2007, 13:37:22 -------------------- Krzysztof Zalewski :: blog
---------------------------------------------------------------------------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może spróbój użyć funkcju z SSI:
ssi_recentTopics(ile wartosci ma byc wysietlanych, jakich dzialow nie uwzgledniac, metoda- najczesciej 'echo') |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 17:22 |