![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!:)
mam aplikacje, ktora w javiescrip wywoluje 2 strony php ladujac ich do dwoch rozych div'ow... obie te strony odwoluja (INSERT) sie do do tej samej tabeli w mysql'u... problem polega na tym, ze jesli odwolanie jest w tym samym czasie to jedeno odpytanie nie zostaje wykonane:/ w jaki sposob moge moge to oprogramowac, zeby nie ladowal mi drugiej strony php zanim nie skonczy ladowac pierwszej? z gory dzieki za pomoc:)) |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Niech pierwsza strona coś zwraca, przypuśćmy tekst OK, następnie sprawdzasz w JavaScript responseText i jeśli będzie równy OK, wysyłasz żądanie do drugiej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech pierwsza strona coś zwraca, przypuśćmy tekst OK, następnie sprawdzasz w JavaScript responseText i jeśli będzie równy OK, wysyłasz żądanie do drugiej strony. dobry pomysl, z tym, ze w moim przypadku on nie zadziala... bo te dwie strony sa caly czas wyswietlone (w dwoch div'ach) i tak naprawde to jest ich odswierzenie z wykonaniem jakichs tam polecen... np. jedno polecenie moze byc wywolane po 2 razy pod rzad i wtedy to nie zadziala, bo javascript bedzie widziala ten tekst z poprzedniego (takiego samego) wyswietlenia strony:/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a może byś spróbował wykonać tą drugą gdy ta pierwsza sie zakończy.
w MintAjax to by było coś takiego:
Nie wiem jak to będzie u ciebie bo nie wiem na jakiej zasadzie ty to robisz ale systematyka jest taka sama. Ten post edytował Landon 7.03.2008, 12:09:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stary temat ale co tam...
mam podobny problem, jesli nie wlaczam sesji to dziala, czyli 2 żądania = 2 odpowiedzi jesli Ci sie udalo to jakos inaczej rozwiazac to daj znac ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli robisz bez bibliotek wykonujesz 2 polecenie gdy pierwsze zwruciu błąd lub zostanie wykonane
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:35 |