![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działam na serwerze Krasnal...
Mam sobie takie coś:
I cały czas wywala mi "Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer!" Na VertrigoServ tak samo :/ -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy to Ci zadziała:
kod formularza Skrypt który obsługuje formularz, dopuszcza tylko obrazki:
Pliki są wrzucane tam gdzie są wgrane pliki formularza oraz skryptu dodawania. Mi działa na localhost bez problemu, wrzucisz tylko obrazki jpg, gif i png przy reszcie wywali ci błąd że zły format pliku. Ten post edytował ExPlOiT 20.12.2007, 23:11:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędny format pliku
Dodane zdjęcie: // i tutaj ikonka nie wgranego pliku // Tak myślałem, już wiele takich metod próbowałem... -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj ustawić w php.ini dyrektywę upload_tmp_dir.
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tutaj po prostu plik nie przechodzi walidacji. Aby sprawdzić, czy wogóle masz pliki zrób print_r($_FILES); Jeśłi przy pliku bedzie klucz error miał wartośc większą niż 1, to znaczy, że upload się nie udał. Ewentualnie spójrz w moją sygnaturkę, ściągnij i uruchom - poda Ci każdy możliwy błąd przy uploadzie (po angielsku).
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
fragment pliku php.ini
I co ja mam z tym począć?? Dopisać "On" ![]() Robiąc print_r($_FILES); pokazało Array() czyli serwer nie uploaduje... -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
I co ja mam z tym począć?? Wpisać ścieżkę do katalogu tymczasowego dla uploadowanych plików. U mnie sekcja uploadu w php.ini wygląda tak: Kod ;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads; ;;;;;;;;;;;;;;;; ; Whether to allow HTTP file uploads. file_uploads = On ; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not ; specified). upload_tmp_dir = "/tmp" ; Maximum allowed size for uploaded files. upload_max_filesize = 2M |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem identycznie i dalej tablica jest pusta :/
-------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może 2 głupie pytania ale jednak:
- katalog podany w upload_tmp_dir istnieje? - zrestartowałeś Apache? |
|
|
![]()
|
|
#1 nie
![]() #2 tak ![]() Ten post edytował colinQ 21.12.2007, 13:54:50 -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem po prostu nie dodajesz do html-owego FORM:
Kod enctype="multipart/form-data" Pozdro ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Kurde... Napiszcie jak to ma być...
P.S to jest moja ścieżka do folderu ze stroną -> "C:\usr\krasnal\www\sklep". a to fragment php.ini
Napiszcie mi gdzie i co stworzyć... Co i gdzie wpisać... -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Pomyśl trochę, stworz sobie np. na dysku c katalog tmp, a w php.ini wpisz
Kod upload_tmp_dir = "C:\tmp" Oczywiście zrestartuj Apache. Ten post edytował webdicepl 21.12.2007, 14:21:06 |
|
|
![]()
|
|
ech... nic nie dało
![]() -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
o jaaa...
nie uwzględniłem ale pewnie byłem że są identyczne... enctype="multipart/form-data" => enctype="multipart-form-data" haha ![]() Dzięki wszystkim ![]() -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe a wystarczyło skopiować ten formularz co Ci napisałem ze skryptem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład ludzkiej glupoty.
Pisałem ci to, pisali inni. wiedzialem, ze o tym zapomniałeś. Następnym razem wpierw sprawdź podstawy a nie się w jakieś konfiguracje wplątujesz. Polecam lekture HTML.
Powód edycji: Powstrzymaj się proszę od takich komentarzy, zapewniam Cię, że każdemu może się zdarzyć. @drPayton
-------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:35 |