![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie oto problemy... chce zastąpić tabelki divami, chciałem by wyszło to tak by cała
Kod |''''''''''''| | [::2:::] | | [1:][3:] | |____________| 1 to div z menu, 2 to div z logiem a 3 to div z treścią... ale wychodzi mi coś takiego Kod |''''''''''| |[::2:::] | |[1:][3:] | |__________| co zrobić by wycentrować to w oknie przeglądarki? próbowałem dawać w stylu diva w którym są wszystkie divy(ten z menu, logiem i treścią) ale nie dziala próbowalem użyć zdeprecyzowanego <center> ale też nie działa Co robić? Ten post edytował dadexix 20.12.2007, 21:36:16 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumie się, że pracujesz z IE.
Przed całą treścią umieść nowego diva i daj mu style="text-aling:center". Dla Firefoxa, opery i podobnych wystarczy, że dasz margin:auto każdemu elementowi div, bez konieczności tworzenia nowego. -------------------- Warsztat: Apache 1.3.36 | MySQL 4.1.19 | php 5.1.4 | OS Linux SUSE 10.3 x86_64 | Kernel 2.6.22.12-0.1 | Opera 9.5 | Kate
Na warsztacie: Ekartki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jeszcze jedna sprawa.
Jeśli wszystkie divy mają pozycje absolute; to głownemu musisz nadać : relative; -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Rozumie się, że pracujesz z IE. zlę rozumiesz ![]() Cytat Jeśli wszystkie divy mają pozycje absolute; to głownemu musisz nadać : relative; o włąśnie!! tego mi trzeba było...
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:03 |