![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorka ze wale z takimi banalnymi rzeczami.... ale jeszcze sie nie spotkałem z takim zapytaniem i dlatego pytam:
$zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE $kryt BETWEEN 100 AND 200 LIKE '%$szuk%' ORDER BY $sort DESC LIMIT $page.$limit") czy to jest dobre ![]() $kryt - to kryterium rozmiaru zdjecia chyba nie bo wywala mi bład ![]() jak ma byc poprawnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a te: LIKE '%$szuk%' to niby jakiego pola ma dotyczycz? Bo nie okresliles tego
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\gal_wyniki.php on line 97
taki błąd mi wywala ![]() a co do dalsze części zapytania to: '%$szuk%' - to szukana fraza hmmm.... no tak, ale skoro mam szukac po rozmiarze zdjecia to fraza nie potrzebna ![]() ![]() kurde nie wiem jak to ugryść ![]() moze od początku: moje zapytanie teraz to: Kod $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE $kryt LIKE '%$szuk%' ORDER BY $sort DESC LIMIT $page,$limit"); $licz = mysql_num_rows($zapytanie); no i mam formularz gdzie jest pole w którym wpisuje frazę i przycisk szukaj.. no i hyla... no ale teraz poprzez zmienna $kryt i kolejny formularz który jest listą wybierana ustalam kryteria, domyslnie jest to oips, ale jest rowniez nazwa no i rozmiar zdjecia no i z nazwa sobie poradzilem bo o prostu $kryt przyjmuje inna wartos i szuka w frazy w nazwie pliku ale jak z ttym rozmiarem ![]() ![]() ale chyba trzeba tak wogole to tylko jeden formularz z tego zrobic... co ![]() i co z tym rozmiarem.. bo rto chyba przez osobne zapytanie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:30 |