![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP:
mam taką funkcję
niestety cokolwiek wpiszę do $zmienna zawsze $dzialanie=123. Czy ktoś mógłby napisać, gdzie robię jakiś błąd? Dziękuję ! ![]() aha, próbowałem też opcji bez cytatów, czyli:
ale efekt był wciąż ten sam ![]() Ten post edytował simperium 20.12.2007, 14:24:58 -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź sobie zawartość tych zmiennych, np:
I zobacz co skrypt wypluł. Wtedy ewentualnie nie będziesz narzekał na IF a na coś innego ![]() -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak kolega napisał.
czasami zmienne serwera $_HTTP nie działają z powodu konfiguracji php. $_SERVER zawsze powinien chodizć. Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wypluł coś takiego:
123 | | zatem co to może znaczyć ? -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy, że nie przypisałeś nawet wartości do zmiennej ($zmienna jest pusta) więc nie wiem jak ty chcesz cokolwiek z czymś porównywać. Rzecz druga, jak testujesz ten skrypt? Bo $_SERVER["HTTP_REFERRER"] przechowuje informacje z skąd trafiłeś na stronę. Będzie puste jeśli od tak wywołujesz stronę. Będzie też puste jeśli odnosisz się do niego z tego samego serwera.
-------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
w całości wygląda skrypt tak:
zaś plik ip.txt zawiera adres ip ujęty w cytacie (powiedzmy: "127.0.0.1") w przypadku jeśli $HTTP_REFERER równa się 0, to przecież $dzialanie powinno dać wynik 321 ( else {$dzialanie="321";} ) prawda? Ten post edytował simperium 20.12.2007, 15:38:39 -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Wywal cudzysłów z lini 7, ale nie z przypisywanych wartości jak w pierwszym poście bo to nie ma sensu, tylko z argumentu warunku IF, tak by było:
Dalej. Raczej korzystaj z $_SERVER["HTTP_REFERER"]. Zamiast takiej formy pętli używaj:
Wtedy zobacz co się dzieje. -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]() ![]()
|
|
aach... nie mam siły się z tym męczyć
![]() ugryzę to inaczej, ale ten IF jest głupi ;PPPPP ale dzianks ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:18 |