![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Przy uzyciu dyrektywy SELECT MAX(temp) - gdzie temp to temperatura robi mi jakies dziwne herezje ... jezeli temp<0 ... to pokazuje mi max minusowa temp ... a matematycznie przeciez powinno pokazac max czyli najmniejsza ujemna lub dodatnia .. Jak teraz zrobic , zeby pokazal mi faktycznie najwyzsza temp ? Przypuszczam ze trzeba bedzie sie bawic w php z if-ami zeby rozroznic znaki ale to akurat mi nie odpowiada ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe ... to zrobilo mi wartosc bezwzgledna z tej temperatury ....
Jezeli chodzi o tym danych to tam jest akurat "text" Ok ... wsjo jasne ... trzeba bylo zmienic typ pola na FLOAT i teraz dziala elegancko ... ale znow mam zabawe z dziesiatkami po przecinku ![]() No i calkiem po problemie ![]() ![]() Thx za sugestie .. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:05 |