![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy może miał ktoś taki problem i udało mi się go rozwiązać? Otóż odinstalowałam krasnala święcie przekonana, że mam zrobiony backup, ale jak się okazało w pliku sql nic nie ma. Posiadam wszystkie pliki bazy *.frm i db.opt, więc wrzuciłam to do katalogu: mysql\data\ widze strukturę tabel, ale gdy próbuje jakąś wyświetlić to dostaje komunikat: Niewłaściwa informacja w pliku: '.\xxx\faktura_sprzedawca.frm' Pomocy. Jak mogę odzyskać tą bazę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem ten sam problem. Wrzuciłem i ruszyło. Sciągnij najnowszego Krasnala i Mysql 4.x to ruszy. Ewentualnie w phpmyadminie powinna być coś do wyklikania żeby to przywrócić ale nie pamiętam teraz konkrenie. Pozdro. A tak btw Krasnal to ZUO!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam MySQL 4.1.11. Przy próbie obejrzenia jakiejś tabeli dostaje komunikat:
Nie można otworzyć pliku: 'form_opcje.ibd' (Kod błędu: 1) Próbowałam nawet zrobić mysqldump ale dostaje komunikat: mysqldump: Got error:1016: Nie można otworzyć pliku: 'form_opcje.ibd' (Kod błędu: 1) when using LOCK TABLES jak w takim razie mogłabym zdjąć te blokady z tabel? spróbowałam nawet przez wiersz poleceń select * from.... ale mi zwraca ERROR 1044 (42000): Access danied for user ''@'%' to database 'nazwa_mijej_bazy' POMOCY! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musi być ta sama wersja MYSQL od której pochodzą te pliki bo inaczej mogą występować błędy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:17 |