![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie php, mySql, apache2 i przy próbie konfiguracji mySql (MySQLInstanceConfig.exe) program na końcu wywala okienko "connection error"
(....) Error Nr. 1045 Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) (...) Później przy próbie napisania skryptu w php łączącego sie z bazą mam to samo Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\test-mysql.php on line 13 I zgłupiałem już troszkę ![]() W tym okienku pisze mi jeszcze że jeśli miałbym firewall to port TCP 3306 musi być otwart - firewall'a wyłączyłem teraz ale zastanawiam sie jak mogę sprawdzić jeszcze czy ten port jest otwarty?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro dostajesz info to nie masz problemu po stronie firewalla. Utwórz nowe użytkownika mysql i przypisz mu prawa które Ciebie interesują.
-------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki bo zapmniałem dodać że w mysql i php siedzę od 2 dni
![]() skoro dostajesz info to nie masz problemu po stronie firewalla. Utwórz nowe użytkownika mysql i przypisz mu prawa które Ciebie interesują. Jak ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze że przy prubie wejścia do phpMyAdmin wysyakuje to samo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) Przecież jak byk jest napisane: do MySQL nie masz dostępu z powodu tego, że nie podałeś hasła (nie myl SQL i konta administratora Winzgrozy). Najwyraźniej przy instalacji MySQL podałeś hasło dla root'a, a teraz przy łączeniu go nie podajesz. -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Przecież jak byk jest napisane: do MySQL nie masz dostępu z powodu tego, że nie podałeś hasła (nie myl SQL i konta administratora Winzgrozy). Najwyraźniej przy instalacji MySQL podałeś hasło dla root'a, a teraz przy łączeniu go nie podajesz. Podawać to ja je podaje, i teoretycznie jestem pewien ze jest dobre, ale nie działa a instalowałem juz mySql 2 razy i dalej to samo przy konfiguracji. I potem to już za każdym razem. A może kolejność instalacji jest ważna czy coś ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 15:51 |