![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z wyświetlaniem w szablonach smarty elementów pobieranych przez findParentRow(). Zdefiniowałem sobie w modelu relacje dla kilku tabel i teraz gdy w kontrolerze dam:
Dostaje wartości z tabeli "Users" i wszystko jest OK czyli relacja działa. Natomiast jak w dodam do widoku
a potem w szablonie
to wywala mi błąd
Brak mi pomysłu co może być nie tak? Podpowiedzcie czy to powinno działać i mam błąd gdzieś indziej czy raczej czegoś niedoczytałem i taka metoda jest błędna. Pozdrawiam NorthPole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie: {($row->findParentRow('Users')->username)}
a: {$row->findParentRow('Users')->username} na grzyba te nawiasy dawales? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry za nawiasy ale to jedna z prób - też nieudana
![]() Bez nawiasów też nie działa Jakieś inne sugestie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale co ci krzyczy gdy usuniesz nawiasy?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dodam że własności obiektu row są wyświetlane bezproblemu ($row->title). ::EDIT:: zrobiłem inaczej
a potem w szablonie
i to dzała ![]() Więc dlaczego $row->findParentRow('Users')->username wywala mi błąd? ![]() Ten post edytował NorthPole 18.12.2007, 10:34:43 |
|
|
![]()
|
|
Kod {foreach from=$news item=row}
{assign var="temp" value=$row->findParentRow('Users')} {$temp->username}<br> {/foreach} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() nospor bardzo dziękuję za lekcję. Widzę że na zadanie domowe mam dużo do zrobienia w temacie smarty. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję - to już drugi dzień walki z tym cholerstwem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 04:50 |