![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam nastepujacy problem,mam 3 tabele
kategorie(id_kategorii(KG),nazwa_kat) eksponaty(id_eksponatu(KG),id_kategorii,nazwa_eks,opis) zdjecia(id_zdjecia(KG),id_eksponatu,zd_max,zd_min) Chcialbym zeby wyswietlalo eksponaty z nazwa kategori i wyswietlalo przyporzadkowane zdjecia do eksponatu i tu wlasnie zaczyna sie moj problem.Po takim zapytaniu
Ale w tym przypadku jezeli mialem np 2 zdjecia przyporzadkowane 1 eksponatowi to wyswietlalo kazde w osobnym rekordzie.Probowalem tez cos kombiniwac z osobnym zapytaniem do wyswietlania zjdec ale tez nie przynioslo rezultatu,prosze powiedzcie mi w jaki sposob moge sobie z tym poradzic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz dwa zdjęcia przyporządkowane do jednego eksponatu to naturalnym jest ze znajdzie dwa wiersze wyniku. Może LIMIT 1 na końcu zapytania pomoże ? (pobierze tylko jeden wiersz zapytania dzięki temu ale tym samym - jedno zdjęcie)
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a "GROUP BY id_eksponatu" na końcu nie rozwiąże problemu?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 05:21 |