![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem, potrzebuje z formatu xls wygenerowac dane.xml (mam excela 2003) struktura pliku w uproszczeniu taka: uzytkownik rachunek opis saldo gdzie jest x uzytkownikow, ktorzy maja x roznych rachunkow... potrzebuje napisac taki schemat ktory zinterpretowałby takie dane i wygenerował plik z danymi xml. niestety pojawia mi sie blad lista listy....czy da sie to jakos obejsc? czy to po prostu problem w samym excelu nie do obejscia. ps. jestem poczatkujacym takze prosze o litosc:) (jak lamerskie pytanie) POzdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuje napisac taki schemat ktory zinterpretowałby takie dane i wygenerował plik z danymi xml. Schematowi XML nic do generowania danych XML. Jeśli chcesz generować z excela XML zainteresuj się VBA. Jeśli masz przykładowy XML i masz problem ze schematem - pokaż go, a postaram[y] się pomóc. -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:24 |