![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam ogromna prośbę Walcze juz pare godzin z następującym problemem: Oto struktura bazy:
chce przeszukac baze i wyswietlić wyniki w postaci tabeli, tabela ma zawierać pola: tytuł (job_title) ,kwotę (job_salary) ,kategorię (job_category) oraz status (job_status) Wyszukiwanie w bazie ma polegac na przeszukaniu opisów (job_desc) na obecność frazy podanej w formularzu i zwróceniu wyników zawierajacych podana frazę.Tytuł w wynikach powinien linkowac do pełnego opisu np job.php?id=1 gdzie id zawarty jest w komórce job_id Nazwa pola w formularzu to "zapytanie" Nioe bardzo wiem jak wykonac zapytanie do bazy aby wyszukiwał tylko konkretne słowo w opisie i zwracało wyniki zawierajace podana fraze w sposób jaki napisałem...... Moje poczynania zakończyły sie na nawiązaniu połączenia z baza
Bardzo prosze o pomoc!!!! Ten post edytował fotex 18.12.2007, 12:06:00 -------------------- Pierwsze polskie forum wsparcia dla skryptu Dolphin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyświetlanie, no cóż, poszukaj na forum, googlach etc bo to już żłobek a nie przedszkole. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz mam coś takiego niby wszystko jest ok nie zwraca błędów aczkolwiek nie zwraca tez wyników ![]() -------------------- Pierwsze polskie forum wsparcia dla skryptu Dolphin
|
|
|
--neeeo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
tu wyświetla ci się tylko tytuł i przechodzi do job.php?id=id, niechciało mi sie robić tabeli, mam nadzieje że wiesz jak sobie z tym poradzić. Nie sprawdzałem czy skrypt działa ale powinien zadziałać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A może podobnie:
$pytanie = "select * from lance_jobs where job_desc like '%$search%' "; @$polaczenie = mysql_pconnect("---","---", "---"); if (!$polaczenie) { echo "Nie udało się nawi±zać poł±czenia z serwerem."; exit; } mysql_select_db("---"); if(!mysql_select_db("---")) { echo "Nie udało się poł±czyć z baz±"; exit; } $wyniki = mysql_query($pytanie); while ($row = mysql_fetch_array($wyniki)) { $tytuł=$row['job_title']; echo "$tytuł"; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zwraca takie błędy: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\aukcja\wyszukaj.php on line 18 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\aukcja\wyszukaj.php on line 19 Niewiem co jest grane -------------------- Pierwsze polskie forum wsparcia dla skryptu Dolphin
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 18:56 |