![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Jamalrabka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. mam probelm otóz nie wiem od czego zacząc przy wczytywaniu danych z pewnej tabeli z bazy mysql do pola typu combo w formularzu. Potrafie wybrac i wyśwetlic dane z bazy wrzucić je np. do tabeli ale niestety nie do combo. Jakis suchy schemat podpowiedz bede bardzo wdzięczny.
Powód edycji: Dodałem tag w temacie. @drPayton
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to masz na myśli... ![]() Ten post edytował Nattfarinn 17.12.2007, 11:06:32 -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
-jamalrabka- |
![]()
|
Goście ![]() |
No prawie bo combo jest wyświetlone ale nie jest wypełnione wartościami. Tzn nie tak do końca bo ma odpowiednią liczbe opcji ale każda z nich ma wartośc NULL.
Kod <?php include "include/autoryzacja.php"; include "include/login.php"; $result = mysql_query("SELECT id_ogloszenia FROM postepowania"); echo "<select name='dropdown_country'>"; while($ogloszenie = mysql_fetch_row($result)) { echo "<option value='".$ogloszenie['id_ogloszenia']."'>".$ogloszenie['id_ogloszenia']."</option>"; } echo "</select>"; echo "<br>".$ogloszenia."jj"; ?> Takie cos mam. |
|
|
-Jamalrabka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Koledzy zrobiłem. Bede miał pewno jeszcze pytanie jak to umieścić w formularzu ale spróbuje to zrobić sam narazie. Jak nei wypali to sie odezwe. Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
I później w tym pliku (przykładowo podanym) cos.php odbierasz sobie:
Ten post edytował in5ane 17.12.2007, 15:27:50 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 05:31 |