![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam joomlę, zacząłem modyfikować template modrena plazza i mam taki problem: lista produktów (virtue mart) jest wyświetlana prawidłowo przez IE a FF robi tak że wyświetla pierwszy produkt prawidłowo a wszystkie pozostałe są dopiero poniżej prawego menu. niestety nie mogę dojść o co chodzi, może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? poniżej zrzut dla wyjaśnienia:
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej jakbys podal link do strony lub jakis kod, w ciemno nikt Ci nie powie. Powody maga byc rozne...
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję przy każdym tagu <table> wstawić border=1. Brzmi banalnie, ale dla mnie to najlepszy sposób
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanawiałem się jak pokazać działającą stronę bo mam ją na localhoście i nie jestem w stanie przerzucić na www ale wymyśliłem coś takiego:
http://www.wmd6.ovh.org/strona.zip będę wdzięczny jeśli ktoś spojrzy co jest nie tak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok,
w linii 944 -pliku index.php co dales w zipie, usun zamkniecie diva "</div>" -i powinno dzialac linia 944 powinna wygladac:
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
działa po poprawieniu tej linii ale to chyba przypadkowe bo chodzi o to że linie ~908 do ~1273 są generowane w pętli z pliku nie wchodzącego w skład template (na innym template jest ok) więc to nie może być coś wśród tych linii. (żeby usunąć ten </div> musiałbym usunąć go z pliku generującego pętlę czyli usunąłbym taki </div> przy każdym kolejnym produkcie) zainstalowałem sobie walidator do firefoxa i niby wychodzi że jeden <div> nie jest zamknięty ale kompletnie nie wiem w który miejscu go zamknąć (a może jest o jeden otwarty za dużo?)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 06:08 |