![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Natknąłem się na ten problem już kilkakrotnie, ale radziłem sobie obchodząc go. Teraz chciałbym jednak konkretów. Otóż, podczas wstawiania obrazka pod każdym z nich pojawia się mniej więcej 10px odstęp. Jakby margines, tyle że ustawiłem już w css Co to może być, i jak sobie z tym radzić? Co prawda sam wpadłem na pomysł, by dawać obrazkom display: block, ale potem muszę je floatować, by były koło siebie, no i siłować się z innymi elementami. Jakieś rady? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, to nie działa. Na chwilę obecną nie mam wyboru, jak użyć wspomnianego sposobu z floatowaniem, czas goni (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Niemniej jednak temat, mam nadzieję, zostanie otwarty, bo, jak przypuszczam, to nie jest jedynie mój problem.
Dodam także, iż próbowałem "triku" znanego z list, czyli Ten niestety nie działa tutaj. Także pisanie w jednej linijce wszystkiego, jak na początku nie daje rezultatu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FF wyświetla obrazki jako elementy liniowe (tak jak: text) więc obrazki są wyrównane do lini bazowej.
Można wpisać w stylach display: block; wtedy obrazki wyświetlają się jak elementy blokowe. Można też wpisać vertical-align:text-bottom; i to powinno załatwić sprawę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:51 |