![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podcza próby rejestracji wyskakuje mi taki błąd
Kod Something is wrong in your syntax obok '= 'jacus24'' w linii 1 Jaka jest tego przyczyna i jak można to naprawić gdzie mam szukać błędu? Proszę o pomoc Ten post edytował JaRoPHP 15.12.2007, 23:31:50
Powód edycji: Dodanie tagu + drobna zmiana tematu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wyświetl sobie zapytanie SQL, które wykonujesz. Jeśli nie znajdziesz w nim błędu sam, to wklej tutaj to zapytanie.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba o to chodziło:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A czy przed
Możesz dać
? i pokaż, co wypisze. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
dałem tak mam nadzieje że tak miało być
Kod <?php ale to samo jest
} else { $query = "INSERT INTO user_info (username . password . email. " . "first_name . state . city . wiek . waga . wzrost . jestem. " . "aktualnie . chcialbym . lubie . nie_lubie . szukam) " . "VALUES ('" . $_POST['username'] . "'." . "(PASSWORD('" . $_POST['password'] . "')). '" . $_POST['email'] . "'. '" . $_POST['first_name'] . "' . '" . $_POST['state'] . "' . '" . $_POST['city'] . "' . '" . $_POST['wiek'] . "' . '" . $_POST['waga'] . "' . '" . $_POST['wzrost'] . "' . '" . $_POST['jestem'] . "' . '" . $_POST['aktualnie'] . "' . '" . $_POST['chcialbym'] . "' . '" . $POST['lubie'] . "' . '" . $_POST['nie_lubie'] . "' . '" . $_POST['szukam']; print $query; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); $_SESSION['user_logged'] = $_POST['username']; $_SESSION['user_password'] = $_POST['password']; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w zapytaniu SQL.
Cysiaczek napisał, abyś zrobił: i napisał na forum co się wyświetliło. Przenoszę na Przedszkole. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
dałem tak i to samo mam
Kod <?php
} else { $query = "INSERT INTO user_info (username . password . email. " . "first_name . state . city . wiek . waga . wzrost . jestem. " . "aktualnie . chcialbym . lubie . nie_lubie . szukam) " . "VALUES ('" . $_POST['username'] . "'." . "(PASSWORD('" . $_POST['password'] . "')). '" . $_POST['email'] . "'. '" . $_POST['first_name'] . "' . '" . $_POST['state'] . "' . '" . $_POST['city'] . "' . '" . $_POST['wiek'] . "' . '" . $_POST['waga'] . "' . '" . $_POST['wzrost'] . "' . '" . $_POST['jestem'] . "' . '" . $_POST['aktualnie'] . "' . '" . $_POST['chcialbym'] . "' . '" . $POST['lubie'] . "' . '" . $_POST['nie_lubie'] . "' . '" . $_POST['szukam'];?> <?php print $query; ?> <? $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); $_SESSION['user_logged'] = $_POST['username']; $_SESSION['user_password'] = $_POST['password']; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się nie rozumiemy...
Wykonaj takie coś:
Chcę tylko zobaczyć, jak wygląda zapytanie po przetworzeniu (przed wysłaniem go do bazy). -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
Kod $query = "SELECT * FROM user_info" . "WHERE username = '" . $_SESSION['user_logged'] . "' " . "AND password = (PASSWORD('" . $_SESSION['user_password'] . "'))"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); Jeśli nie o to chodziło to nie mam już pojęcia mam przed sobą dwie książki i robie na ich podstawie więc nie wiem co mam już zrobić:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
To zapytanie to jest jedna wielka pomyłka, zmień na:
|
|
|
![]()
|
|
dałem
Kod <?php i to samo
} else { ?><?php $query = "INSERT INTO user_info (`username`, `password`, `email`, `first_name`, `state`, `city`, `wiek`, `waga`, `wzrost`, `jestem`, `aktualnie`, `chcialbym`, `lubie`, `nie_lubie`, `szukam`) VALUES ('" . $_POST['username'] . "', PASSWORD('" . $_POST['password'] . "'), '" .$_POST['email'] . "', '" . $_POST['first_name'] ."', '" . $_POST['state'] . "', '" . $_POST['city'] . "', '" . $_POST['wiek'] . "', '" . $_POST['waga'] . "', '" . $_POST['wzrost'] . "', '" . $_POST['jestem'] . "', '" . $_POST['aktualnie'] . "', '" . $_POST['chcialbym'] . "', '" . $POST['lubie'] . "', '" . $_POST['nie_lubie'] . "', '" . $_POST['szukam'] . "')"; ?> <?php print $query; ?> <? $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); $_SESSION['user_logged'] = $_POST['username']; $_SESSION['user_password'] = $_POST['password']; ?> |
|
|
![]()
|
|
@jacus24 - Proszę - czytaj ze zrozumieniem. 3x było mówione: wyświetl zapytanie w przeglądarce - zapytanie to nic innego jak ciąg znaków. Jeśli zrobisz print lub echo tego ciągu znaków, to zobaczysz jaki ciąg znaków dostaje baza danych i łatwiej jest debugować. Wklej nam ten ciąg znaków.
Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
oki już naprawiłem i działa przepraszam za kłopot.Mam jeszcze gdziś w tym kodzie bład
Kod <?php
$query = "SELECT * FROM user_info" . "WHERE username = '" . $_SESSION['user_logged'] . "' " . "AND password = (PASSWORD('" . $_SESSION['user_password'] . "'))"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_array($result); ?> |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze gdziś w tym kodzie bład @Cysiaczek prosił, ja ostrzegam - za chwilę dostaniesz ostrzeżenie... Czytaj, analizuj pisany tekst, przemyśl go i naucz się debugować na tej podstawie...Każde zapytanie sql-a sprawdzaj w ten sam sposób:
Nie każ się forumowiczom domyślać, czy dobrze przekazujesz zmienne. Wyświetlenie zapytanie (echo $sql) pomoże. Jak nie Tobie, to na pewno innym, aby pomóc Ci ![]() -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
A więc zrobiłem i zwróciło coś takiego
Kod Something is wrong in your syntax obok '= '' AND password = (PASSWORD(''))' w linii 1 Zapytanie: Kod $query = "SELECT username . password FROM user_info" .
"WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' " . "AND password = (PASSWORD('" . $_POST['password'] . "'))"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); Ten post edytował jacus24 16.12.2007, 10:32:53 |
|
|
![]()
|
|
@jacus24 - czytasz dokładnie wypowiedzi innych?!
Nie interesuje mnie co zwraca mysql_error(), tylko co zwraca echo $query. Pisane to było już z 20 razy w tym wątku!
Chcę znać wynik tego... -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
Czytam , ale już teraz nie wiem o co chodzi co mam zrobić i w jaki sposób to uczynic:(
W jaki sposób mam uzyskać ten wynik i jaki sposób mam zrobić te zapytanie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest weekend ale to nie zwalnia z myślenia!
![]() Wyświetl co zawiera zmienna $query, jak to zrobić? Dostałeś przykładowy, gotowy! kod już kilka razy w tym wątku. Umówmy się tak: w następnym poście pokazujesz zawartość tej zmiennej (czyli to jak wygląda Twoje zapytanie) a ja za to nie zamknę wątku. No ile można? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sorki, nie powinno sie śmiać ale hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaah, co
![]() ![]() jacus24, a jak te książki ![]() // EDIT bt JaRoPHP Gratuluje wypowiedzi. Za nią otrzymujesz "nagrodę" -------------------- Historia wynalazków naukowych i technicznych uczy nas, że rasa ludzka uboga jest w niezależną myśl twórczą i wyobraźnię... człowiek musi niejako dosłownie potknąć się o rzecz samą, aby mu zakwitła Idea. [b]Albert Einstein[/b]
|
|
|
![]()
|
|
I to ma być forum na którym można szukać pomocy? Żałośnie jesteście tylko tyle można wam powiedzieć!!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:48 |