![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na potrzeby swojej pracy i po calym dniu meczenia sie nad zmiennymi (ktos na tym forum poiwedzial, ze sie nie da, a tu niespodzianka- dalo sie i ladnie dziala)
Najwazniejsze- funkcja bardzo prosta, latwa do konfiguracji i implementacji dla kazdej strony.
implementacja dla strony:
mozemy w ustawieniach TAK/NIE zadeklarowac czy na skrajnych stronach maja sie pokazywac teksty: poprzednia/nastepna. dla jednego zapytania mozemy wywolywaj wiele paginacji:
Moze komus sie przyda ![]() Funkcja bedzie rozwijana bo musze ja uzywac w swoim systemie. Wszelkie sugestie mile widziane (funkcja idealna nie jest, ale to sie kidys zmieni)... Ten post edytował trucksweb 15.12.2007, 19:10:04 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma czegos takiego jak TAK. jak juz chcesz w taki dziwny sposob to zrobic to tak: 'TAK' chyba ci sie pomylilo z TRUE
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pomylilo mi sie
![]() moze byc dowolny znak ,cyfra, litera,slowo- to jest wartosc zmiennej. //edit tak, zapomnialem '' ale juz zmienilem na cyfrowe oznaczenia. Jest poprawka funkcji(gdy chcemy miec wiecej paginacji w serwisie): -w tej wersji mozna deklarowac rozne tabele, np. dla kazdej strony czy zapytania -zmniejszylem uzycie zmiennych globalnych, zastapilem to sesjami.(nie ma jeszcze walidacji poprawnosci danych z sesji) -dalem obsluge styli -konfiguracja polega na wpisaniu nazwy tabeli i kolumny wedlug ktorej ma nastapic sortowanie oraz ilosc wynikow na stronie. funkcja:
wywolanie stronicowania:
Ten post edytował trucksweb 15.12.2007, 22:52:46 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co taki kod
? raczej jest on zbedny. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi to ktoś wyjaśnić jak może zadziałać wywołanie funkcji:
skoro wcześniej w kodzie zmienne: $liczba_stron, $biezaca_strona nigdzie nie istnieją i nie są to zmienne globalne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to wywal te zmienne i zobacz czy ci dziala
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie nadaje się do implementacji dla każdej strony bo np. ja nie korzystam z tablicy $_GET[] i co mi po takiej klasie ? Sam klasa nie powinna zajmować się grzebaniem w tablicy bo nie taka jest jej rola.
2. Zapytanie w klasie ![]() 3. widok w klasie ![]() Gdzie tutaj sens i logika ? Ten post edytował cckoles 19.07.2008, 13:33:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od 5 godzin probuje przerobic ta klase aby powyzej 10 stron wyswietlala zamiast <<poprzednia 1 2 3 4 5 nastepna>> np. << pierwsza <<poprzednia ...14 15 16 17 18 ..nastepna >> ostatnia >> .Znalazlem inna klase ktora to robi,ale kompletnie jej nie rozumiem. Gdyby ktos mogl wkleic jakis kod ktory moglby pomoc albo chociaz naprowadzic jak to trzeba zrobic bylbym bardzo wdziecznybo jestem w slepym punkcie. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:10 |