![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taką stronkę
Dla czego jezeli warunek
nie jest spełniony wyświetla mi się tręść która powinna się wyświetlić w tedy, kiedy ten warunek jest spełniony. Proszę o jakąś wskazówke jak zmienić ten warunek by działał ( próbowałem już czegoś takiego:
ale w tedy było tak samo tzn. gdy warunek jest spełniony wyświetla mi się ta treść co powinna się wyświetlić gdy warunek nie będzie spełniony. Mam nadzieję że mnie zrozumieliście ![]() Jak to znormalizować?? -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
masz 2 takie same zmienne sa one w tym samym pliku czyli sa globalne i sie mieszaja tak mi sie zdaje zmien nazwe drugie zmiennej i po co echo die?? die to synonim exit wychodzi i konczy skrypt
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
boże... widzisz i nie grzmisz... !login... a jak w PHP nazywamy zmienne??? ze znakiem $ na początku ??? czy to może funkcja??? to może pokażesz jej kod??? a próbowałeś zrobić echo login() ??? if na 100... co ja piszę... na 1000 % działa dobrze - więc zła może być tylko wartość zwracana przez login()...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak
login() jest to funkcja o to jej kod
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w momencie wywołania funkcji login() na pewno masz połączenie z bazą danych ? w środku funkcji nie nawiązujesz żadnego połączenia, ani też nie sprawdzasz czy takowe istnieje - od razu walisz zapytanie do bazy, do tego bez sprawdzania, czy nie zwraca jakichś błędów...
możliwe że wysypuje ci się na tym zapytaniu i nigdy nie dochodzi do linijki: $zlogowany=true; powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Połączenie z bazą jest poprostu nie wkleiłem całej stornki. Jeżeli sie ona na coś może przydać to proszę bardzo:
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
no to może masz w bazie więcej niż jeden wpis dla konkretnego użykownika?
a może nie masz wcale wpisów... napisałeś sobie warunek: if(mysql_num_rows($query) == 1) i uważasz że to załatwia każdy przypadek? wyświetl sobie w tym miejscu co ci zapytanie do bazy naprawdę zwraca - wtedy będziesz wiedział co się dzieje - jeżeli user jest poprawnie dodany do bazy, a twoje fukcja zwraca FALSE, to albo dane w bazie są nie takie jak oczekujesz albo masz błąd w tym zapytaniu... nic więcej ci nie pomogę jeśli sam nie pogłówkujesz... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:55 |