![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisalem sobie prosty skrypt paginacji danych, wszystko dziala jak kod jest w pliku w ktorym ma sie stronicowac tresc. jako ze planuje wiecej takich stron, chcialbym zrobic kod, ktory bedzie elastyczny- tzn. po deklaracji zmienniej z nazwa tabeli bedzie stronicowal inne strony, wiec przygotowalem sobie cos takiego- nazwa tabeli jest na stale, ale i tak juz cos nie dziala:
plik funkcje.php
strona.php:
niesttey taki zapis nie dziala -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
parametry przetrzymuj w funckji
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, tlyko ze i to nie bardzo dziala bo jak przekaze ze wyswietlam str. 40 ?
pokaz_paginacje($dipslay,$start,$num_pages) ? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ja to tak zrobilem i dziala
|
|
![]()
|
|
no wlasnie, Ty masz to w jednym pliku i nie ma problemu, ja paginecje rozbilem na 2fukcje no i na 2 pliki :/
//edit hehe, zrobilem literowke ![]() wszystko dziala ![]() //edit 2 a jednak nie ![]() problem dalej aktualny ![]() Ten post edytował trucksweb 14.12.2007, 23:49:30 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem po co to rozbija na 2 funckje jedna pobiera wiadomosci odpowiedni je dzieli a druga wyswietla linki troche bez sensu
|
|
![]()
|
|
ok, zrobilem to jako jedna funkcje, pokazuja mi sie linki do stronicowania, niestty nie przyjmuja one oczekiwanych wartosci, co wazniejsze nie powoduja stronicowania strony po kliknieciu
![]()
w pliku funkcje php
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Co zauważyłem tak na pierwszy rzut oka:
Moim zdaniem do funkcji powinienej przekazywać takie parametry: paginacja($numer_aktualnej_strony, liczba_wszystkich_stron, $liczba_rekordow_na_stronie) Tyle w zupełności powinno wystarczyć. Kombinuj. |
|
|
![]()
|
|
ok, zmienilem postac funkcji:
pojawia sie paginacja, linki maja ladne parametry, chyba takie jakie chcialem miec: ?s=20&np=4 jednak po kliknieciu linku dalej nie zmieniaja sie pozycje w tabelce ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jak się maja zmieniać? Pokaż kod, który odpowiada za przyjęcie żądania i jego obsługę.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
przeciez jest napisany w postach wyzej !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Widziałem.
Przecież zawsze da ten sam wynik, prawda? Ja się pytam, gdzie odbierasz wartości przekazane przez adres URL. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
no chyba w funkcji paginacja(...)
|
|
![]()
|
|
Ej no wiesz co...? Weź przeanalizuj ten kod i zobacz, co robisz. Wywołujesz zapytanie, które ma podlegać stronicowaniu ze stałymi parametrami w linijce numer 5, a paginację sprawdzasz w linijce numer 20. Do tego wszystkiego, nawet jak to poprawisz, to i tak nie zadziała, bo zmienne w funkcji paginacja() mają zasięg lokalny.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
jak dla mnie zapytanie powinno tak wygladac
Cyciaszek ma racje funckji nie moze includowac i potem wywolywac tylko dac ja do skryptu w ktorym ja potrzebujes, a tak w ogole to zmienna $np ma przyjmowac nr strony tak?Jesli, tak to zapytanie masz powyzej -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 10:06 |