![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czas zakupic jakiegos nootbooka ;D No i oczywiscie do wyboru jest duzo.. Moze sprecyzuje mniej wiecej co bym chcial ;P
Cena: ok. 2500zl Procesor: core duo najlepiej Dysk: 120gb Ram: 1gb Grafika: nie mam pojecia o grafice w laptopach, licze na Was. Firma: Toshiba, IBM/Lenovo, HP Oczywiscie to tylko taka moja wizja, co bym sobie chcial tak patrzac na te wszystkie. Najlepiej podawajcie co Wy byscie wzieli majac te kase w reku ;] Linki z allegro lub innych sklepow mile widziane ;] oczywiscie lapki nowki, nie chce uzywanego. Pozdrawiam. Ten post edytował pagolik 13.12.2007, 16:54:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Moze sprecyzuj co bys chcial na tym lapku robic, grac ? pracowac ? gadac na ircu z poziomu uczelni ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mogę polecić forum forum.laptopy.info.pl
ps. nie jestem właścicielem tego serwisu i nie czerpie żadnych korzyści reklamując go. Wstawiam link tylko dlatego iż otrzymałem tam bardzo dobrą pomoc i przewiduje iż i inni ją tam dostaną ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze sprecyzuj co bys chcial na tym lapku robic, grac ? pracowac ? gadac na ircu z poziomu uczelni ? ah, zapomnialem ![]() mogę polecić forum forum.laptopy.info.pl ps. nie jestem właścicielem tego serwisu i nie czerpie żadnych korzyści reklamując go. Wstawiam link tylko dlatego iż otrzymałem tam bardzo dobrą pomoc i przewiduje iż i inni ją tam dostaną ![]() dziekuje, skorzystam takze ![]() Pozdrawiam edit: tak szukam i szukam.. czytam.. narazie wybralem dwa: http://www.allegro.pl/item283012786_notebo...b_fvat_wwa.html http://www.allegro.pl/item282968588_toshib...ista_prem_.html ide szukac czegos dalej:P http://www.allegro.pl/item280976213_lenovo...ia_vh_lodz.html Ten post edytował pagolik 13.12.2007, 15:41:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brałbym tego lenovo.
Btw. głupie stwierdzenie, do 2500 zł. Właściwie oznacza to: około 2.500 zł. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o tak
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hp nx 7300, ma normalną klawiaturę i dobre głośniki jak na laptopa, wcześniej miałem nx 6110 (2 lata), byłem bardzo zadowolony i dlatego ponownie wybrałem hp (obudowa jest podobna, tylko większa matryca 15.4)
na nic nie mogę narzekać Ten post edytował sf 13.12.2007, 19:20:30 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że nie o tą kwotę chodziło, ale jeżeli masz możliwość dobrania na raty albo pożyczenia to szczerze polecę:
Tego Asusa Kupiłem go 2 dni temu i jest zajebisty! Wiedźmin chodzi pięknie wszystko jest super, a ten sam osprzęt inne lapsy jak hp,sony mają ale od cen 7k zł. O ile nie są słabsze. Polecam to naprawdę za jeszcze nie ogromne pieniądze naprawdę wypasiony lapsik. (co istotne w sklepie nie dla idiotów jest o prawie 700zł droższy niż w vobisie.) Wedle wydajności jaką wskazuje vista mój wyciąga 4,8. A już dowaliłem go VS i Oraclem ![]() Czekam teraz tylko na sp1 do visty aby dokupić sobie jeszcze 2gb ramu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
> Czekam teraz tylko na sp1 do visty aby dokupić sobie jeszcze 2gb ramu.
Chciałem zauważyć, że już jest, co prawda beta, ale u mnie już 2 dzień chodzi poprawnie:) I w końcu 32 bitowy system wykrył, że ma 4 GB ram (choć nie wiem, czy obsługuje je poprawnie - są jakieś materiały na ten temat? ) -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale masz bętę czy twór Ethana Allena? (źródło http://www.pcworld.pl/news/108737.html)
DeyV a powiedz jak to jest z 32 bitowy a 64? Bo mam core 2 duo aczkolwiek działa na 32 bitach? Od czego to zależy aby działał na 64? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
zalezy od systemu jak masz system 64bit to działa tak, jak masz zwykły 32bit to działa jak 32bit
![]() |
|
|
![]()
|
|
no to do bani
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ja mam procek 64 bitowy, ale pracuje na razie na vista 32.
Przed wczoraj pobrałem bete SP1 dla vista prosto od M$, nie wiedziałem wcześniej, o innych rozwiązaniach. Co prawda ta beta jest ograniczona czasowo, będzie trzeba ją usunąć za pół roku, ale do tej pory pojawi się już wersja oficjalna, więc to nie jest problem. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
ostatecznie wzialem http://www.allegro.pl/item280976213_lenovo...ia_vh_lodz.html
bedzie poniedzialek/wtorek, napisze wtedy cos o nim ;] Takze z Vista, pracowalem juz na viscie na laptopie znajomego i ogolnie do bani ;P |
|
|
![]()
|
|
wspolczuje visty
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak Vista się przyjmuje...wbrew wielu opiniom...
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ostatecznie wzialem http://www.allegro.pl/item280976213_lenovo...ia_vh_lodz.html bedzie poniedzialek/wtorek, napisze wtedy cos o nim ;] Takze z Vista, pracowalem juz na viscie na laptopie znajomego i ogolnie do bani ;P Ha, pisałem od razu. A Vista nie jest taka zła. Ma funkcjonalność która umożliwia pracę. XP miał funkcjonalność która umożliwiała odpalanie programów. |
|
|
![]()
|
|
Hmm, ogolnie jak tak przegladalem te notebooki, to ten Lenovo jest chyba jedym z najlepszych w tym przedziale cenowym (2000-2500), ja dalem za niego 2499 PLN.
Co do Visty - sam nie wiem. Pracowalem na Acerze znajomego na Visie jak wczesniej wspominalem i w sumie problem byl tylko z jakimis wyskakujacymi okienkami co chwila, ze jakis blad, cos nie wspolgra. Tak z ogolu jej sie przyjrzalem. Gadu-gadu, skype, firefox, gta:sa poszlo bez problemu ![]() Vista imo jest zla, jak ktos ja ma na komputrze, ktorego uzywa na codzien, korzysta z drukarki, skanera itd, bo nie ma sterownikow do tego. O to sie chyba najwiecej rozchodzi. Jak ze stabilnoscia i cala reszta, nie mam pojecia, kieruje sie tym, co Wy tutaj piszecie. Sam bede mial okazje sprawdzic, jak dostane sprzet. Zastanawialem sie juz tak z gory czy zostawic Viste czy pokorzystac i formata do Xp`ka, jakiegos Media dla laptopow. Macie Vista w swoich laptopach ? Jak tak, to jak sie sprawuje ? Plusy i minusy poprosze ![]() pozdrawiam ps. Dziekuje za pomoc w wyborze, raczej bede zadowolony ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Większość osób jakich znam, które kupiły laptopa z Vista teraz korzysta na nich z Ubuntu, ponadto nie są to żadni informatycy
![]() Co do Visty, używałem i działała bardzo dobrze (64bit). Jedynie z tą kompatybilnością wstecz był problem(niektóre gry, programy) dlatego wróciłem do XP, który swoją drogą imho niczym tak "nie odstaje" od visty (poza directx10, ale karty graficzne które podołają tej technologi są jeszcze kosmicznie drogie). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:08 |