![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam postawionego php i mi dziala
i potrzebuje miec funkcje do obslugi zipow [php:1:ac22e84f11]<?php $zip = zip_open("test2.zip"); if ($zip) { while ($zip_entry = zip_read($zip)) { echo "Name: " . zip_entry_name($zip_entry) . "n"; echo "Actual Filesize: " . zip_entry_filesize($zip_entry) . "n"; echo "Compressed Size: " . zip_entry_compressedsize($zip_entry) . "n"; echo "Compression Method: " . zip_entry_compressionmethod($zip_entry) . "n"; if (zip_entry_open($zip, $zip_entry, "r")) { echo "File Contents:n"; $buf = zip_entry_read($zip_entry, zip_entry_filesize($zip_entry)); echo "$bufn"; zip_entry_close($zip_entry); } echo "n"; } zip_close($zip); } ?>[/php:1:ac22e84f11] jak wkleje taki skrypt to dostaje Fatal error: Call to undefined function: zip_open() in c:program filesapache groupapachehtdocstestzip.php on line 2 co mam zrobic i jak zeby doinstalowac te funkcje z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm... a masz wlaczona biblioteke do obslugi zipow? sprawdz w php.ini, tam gdzie sa biblioteki jedna powinna odpowiada wlasnie za zipy i takie tam...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie nie masz biblioteki ZZIPlib na serwerku.
-------------------- Warsztat: Apache 2.0.48 | MySQL 4.1.1 | PHP 5.0.0RC1 | Crimson Editor
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prawdopodobnie nie masz biblioteki ZZIPlib na serwerku.
Cytat Call to undefined function: zip_open()
napewno nie ma bibloteki:) pomecz admina by zainstalowal !! bibloteke ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prawdopodobnie nie masz biblioteki ZZIPlib na serwerku.
ale jak ja zainstalowc ![]() ![]() ![]() mam php pod winda w c:php4extensions mam jakies php_zip.dll zzip-1.dll co mam zrobic zeby miec ta biblioteke pod winda ![]() ![]() ![]() ![]() co doinstalowac? gdzie zmienic ? gdzie o tym poczytac ? o dolaczaniu bibliotek? ![]() z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Prawdopodobnie nie masz biblioteki ZZIPlib na serwerku.
Cytat Call to undefined function: zip_open()
napewno nie ma bibloteki:) pomecz admina by zainstalowal !! bibloteke ... to ja jestem adminem ![]() bo to na mojej windzie i pytanie JAK mam to zrobic z gory WIELKIE dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale jak ja zainstalowc
![]() ![]() ![]() mam php pod winda w c:php4extensions mam jakies php_zip.dll zzip-1.dll W php.ini odhaszuj linie: extension php_zip.dll extension zzip-1.dll -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat ale jak ja zainstalowc ![]() ![]() ![]() mam php pod winda w c:php4extensions mam jakies php_zip.dll zzip-1.dll W php.ini odhaszuj linie: extension php_zip.dll extension zzip-1.dll thx dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w phpinfo pisze enabled?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 07:15 |