![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ponieważ chciałbym uporządkować trochę swoje tabele w bazie, stworzyłem nowy schemat i teraz mam pytanie, Czy da się bezboleśnie (czyli nie przez backup bo z przy nim zawsze są jakieś problemy) przenieść tabele wraz z zawartością do schematu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze mówiąc nie wim o co ci chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat szczerze mówiąc nie wim o co ci chodzi. Jak nie wiesz to po co piszesz, mówię to nie ze złośliwości, ale dlatego, że przy liscie tematów pojawia się w tym momencie, że jest odpowiedź przez co osoby znające odpowiedź nie wejdą do tematu, bo myślą że już ktoś odpowiedział. ______________________________________________________________________________ Jako że nikt nie odpowiedział znalazłem, pewne rozwiązanie, w postgresie można to zrobić wywołując kolejno dwa proste zapytania:
a potem
Ten post edytował php programmer 12.12.2007, 14:17:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze takie polecenie ci sie przyda na przyszlosc :
http://www.postgresql.org/docs/8.2/static/...altertable.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:34 |