![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór.
Mam problem, mam prostą tabelkę NEWS
w której znajduje się już kilka przykładowych wartości zapisywanych przez php w taki sposób:
Jak w mysql dam polecenie
to ładnie wyświetla wszystkie wartości uporządkowane przez date (malejąco). Niestety, gdy próbuje osiągnąć podobny wynik w php:
to niestety zawsze segreguje mi względem kolumny "id" rosnąco (która jest kluczem). Pytanie: czy robię coś nie tak? Można w jakiś inny - bardziej niezawodny - sposób wyświetlać treść rekordów uporzdkowanych względem daty? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To bardzo dziwne - zwracany przez mysql będzie miał sortowanie takie jak w klauzuli ORDER BY. Możliwe więc, że
obiekt którym pobierasz dane z bazy modyfikuje Twoje zapytanie (i zmienia sortowanie) Spróbuj połączyć się bezpośrednio :
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu jest błąd:
DATA jest słowem zastrzeżonym w MySQL, jest elementem niektórych poleceń i opcji, np. LOAD DATA INFILE, DATA DIRECTORY, LOAD MASTER DATA, LOAD DATA FROM MASTER... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Wszystko działa : ).
Ps. Nie jest wymagane dodawanie apostrofów dla data w tym przykładzie (sprawdzone). Jeszcze raz dziękuję. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:38 |