![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem. Chce za pomoca formularza przesylac dosyc dlugie teksty do bazy danych. Problem w tym, ze nie moge uzywac metody POST bo zmienne globalne na serwerze sa wylaczone. GET dziala ale nie przekazuje polskich literek no i jest ograniczenie na 100 znakow. Co mam poczac w takiej sytuacji? Jest jakies wyjscie? Pozdrawiam i licze na pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Powinienes sie cieszyc ze register globals jest wylaczone bo jak jest on to strona jest bardziej podatna na atak
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Powinienes sie cieszyc ze register globals jest wylaczone bo jak jest on to strona jest bardziej podatna na atak Bardziej podatna? To jest jedna wielka poracha, nie wiem o czym myśleli programiści PHP tworząc takie ułatwienie (oczywiście ułatwienie dla hakierów). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, wielkie dzieki. Przerobie sobie wszystko na $_POST[] mam nadzieje, ze zadziala
![]() Ale natrafilem przed chwilka na jeszcze jeden problem. Zmienne sesyjne przestaly mi dzialac. Kiedy zmienne globalne byly wlaczone wszystko hulalo wporzadku kiedy je wylaczylem sesje juz nie dzialaja. Nie mam pomyslu jak je naprawic. W jaki sposob mam je teraz implementowac? Pozrdawiam i licze na pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz sie operowac bez zmiennych globalnych. Jak napisali poprzednicy, jest to wielka porazka PHP. Uzywaj $_SESSION['nazwa'] zamiast $nazwa.
EDIT: @webdicepl byl szybszy ![]() Ten post edytował franki01 10.12.2007, 19:47:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:33 |