![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2003 Skąd: LBN Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to było czy nie , pewnie tak, nawet nie wiem jak tego poszukać w bo nie zabardzo wiem jak to się nazywa
![]() ok, więc chodzi mi o taką rzecz: - z listy select wybieram jakąś tam opcje i klikam - następnie niżej uaktywnia mi się następna lista jednakże jej zawartość jest zależna od tego co wybiore w 1 liście ![]() jak to zrobić , na JS czy XHTML nie znam sie kompletnie, a jest mi to bardzo potrzebne ... przykład: http://www.gainward.com/c.html |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
Nie działa pod Operą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze masz problem - bo wlasnie to ogladam w Opera....
dodane: NS6 tez - dziala -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat moze masz problem - bo wlasnie to ogladam w Opera....
A mi nie działą.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
proponuje system check
tutaj jest lista supported browsers http://iakt.rdsnet.ro/demo/widgetsDemo/matrix.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JavaScript. Niestety nie wiem jak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2003 Skąd: LBN Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm spoko thx...
ale coś z tym jest nie tak , czy ktoś już robił coś z tych rzeczy na tej stronie ![]() http://iakt.rdsnet.ro/demo/widgetsDemo/matrix.html ściagnąłem , te patche do mx .... , żeby zrobić te "Dependent Dropdowns" , w tutorials znalazłem jak to się robi, ale nie moge znaleść funkci w MX którą podaje tutorial .... coś jest nie tak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewniej to zrobic tak jak np. na komputronik.pl.
Tzn w zdarzeniu onchange pierwszego selecta jest submitowany forumlarz i dopiero wtedy przez php sa pobierane dane do drugiego selecta. onchange jest obslugiwany przez znaczna wiekszosc przegladarek (na wszelki wypadek mozna tez dac przycisk submit, tak tez uczynil komputronik) i jest to bezpieczniejsze rozwiazanie od robienia wszytkiego JS'em. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
FIDO spoko , a możesz mi wkleić przykłądowy kod
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:19 |