![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest przykładowy skrypt PHP, którym próbuję połączyć się z bazą danych. Gwiazdki oznaczają kolejno: host MySQL, nazwę bazy i hasło. Serwer z którego obsługuje PHP i MySQL. Problem polega na tym, że w żaden sposób nie mogę połączyć się z bazą. Ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak i jak powinno to wyglądać? Ten post edytował Towe 10.12.2007, 17:00:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprawdopodobniej nie są otwarte porty umożliwiające łączenie się z bazą dancyh z zewnętrzych serwerów.
przekopiuj Twój skrypt bezpośrednio na serwer nazwa.pl i spróbuj się połączyć używając Twojego kodu. jeśli to nie pójdzie to zrób małą zmianę:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
piszesz
Cytat Gwiazdki oznaczają kolejno: host MySQL, nazwę bazy i hasło a w manualu jak wół stoi przykład: Cytat $link = mysql_connect('localhost', 'uzytkownik', 'haslo') ech... Ten post edytował nevt 9.12.2007, 21:12:06 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie pomogło, może to jakieś szczególne wymagania/ograniczenia serwera. Jak narazie napisałem do admina; jeśli później będę miał jakieś pytania to dam znać. Pozdrawiam.
@edit Wszystko było dobrze, po prostu przy podaniu hosta trzeba było zaznaczyć, że łączę się przez niestandardowy port 3305. Ale dzięki za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Towe 11.12.2007, 14:48:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Słupsk / Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam poprawnie skonfigurowanego apacha ( php + mysql ) o czym świadczą zapisy po wykonaniu funkcji phpinfo() . Przygotowany skrypt *.php działa poprawnie na serwerze zewnętrznym, gdyż łączy sie poprawnie z bazą i zwraca wartości. Problem pojawia się gdy chcę wykonać ten sam skrypt lokalnie - rezultatem jest pusta strona. Totalnie nic!! O co chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:15 |