![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ho, mam problem ;]
Robie projekt na uczelnie w oparciu o html i JS, i w zakonczeniu tego przeszkadza mi pewna glupia sprawa ![]() przyklad dzialania: ![]() niestety nie moglbym tego zrobic w formie obrazka bo za pomoca JS bede kolorowal te strzalki :S za szybka pomoc bede b. wdzieczny ;] pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz nałożyć coś na coś w CSS to pozostaje Ci tylko pozycjonowanie absolutne.
I skąd opinia że kłóci się to z elastycznością w zależności od rozdzielczości? Przecież można pozycjonować absolutnie względem obiektów ułożonych relatywnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I skąd opinia że kłóci się to z elastycznością w zależności od rozdzielczości? Przecież można pozycjonować absolutnie względem obiektów ułożonych relatywnie. opinia niedoswiadczonego uzytkownika css'a ;] ok, chcialbym jednak zebys podal mi przyklad jak pozycjonowac absolutnie wzgledem obiektow relatywnych? Jestem niestety zielony z css i moja wiedza ogranicza sie do podstaw ;] bedzie wdzieczny, pozdrawiam edit#1: znalazlem via google: Cytat ozycjonujesz główny blok (u ciebie właśnie DIV2) na samym środku (margin: auto; a do tego position: relative;) potem w nim wstawiasz mały blok, który pozycjonujesz absolutnie dając mu taką pozycje która wyjedzie poza ramy głównego w odpowiednie miejsce. Jednym słowem, pozycjonowanie absolutne względem relatywnego smilingsmiley.gif Jest to jeden ze sposobów, zarazem najprostszy. ale nie do konca rozumiem ;] edit#2: ok, kwestia wpisz -> sprawdz. Wpisalem, sprwadziłem, działa, teraz tylko musze to ladnie ulozyc ;] thx za pomoc do zamkniecia Ten post edytował dem 9.12.2007, 16:41:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:34 |